• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

29.04.2020

10:26

GREŠKOM ZDRAVE LJUDE SMESTILI U KARANTIN SA ZARAŽENIMA! Dovezli ih pod pratnjom, a onda je usledio šok!

Balkan

GREŠKOM ZDRAVE LJUDE SMESTILI U KARANTIN SA ZARAŽENIMA! Dovezli ih pod pratnjom, a onda je usledio šok!

Podeli vest

Državljani Republike Srpske, njih šestoro, pod pratnjom policije preksinoć je dovezeno u Banjaluku kako bi bili smešteni u karantin u Srednjoškolskom domu, ali su greškom dovedeni u Studentski centar "Nikola Tesla" među pacijente zaražene virusom korona, piše Srpskainfo

Kako saznajemo katastrofalan propust nadležnih službi odigrao se nakon što je šestoro građana nedavno stiglo na granični prelaz u Gradišci. Nakon uobičajenih procedura i zdravstveno-sanitarnog pregleda izdato im je rešenje o smeštanju u lokalni karantin.

Međutim, umesto u karantin sa zdravim osobama oni su, pod pratnjom policije, dopraćeni do Studentskog doma i smešteni među pacijente zaražene virusom korona. Dobili su sobe na trećem spratu Studentskog centra, a nakon što su nadležni uvideli katastrofalan propust građani su prebačeni u JU Centar "Zaštiti me" i to u izolovane sobe.

Cela situacija dovela je do verbalnog rata unutar nadležnih službi, te prebacivanja odgovornosti. Nezvanično saznajemo da je prvo pogrešio jedan od saobraćajnih policajaca koji je na autoputu u Jakupovcima kod Laktaša preuzeo pratnju nad šestoro građana i greškom ih sproveo do Studentskog centra. Međutim, još veći propust je napravljen kada su oni, bez ikakvog pitanja i provere, primljeni i smešteni među zaražene osobe.

Foto: Pixabay

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, kaže da je odmah nakon što je o ovome obavešten od direktora Studentskog doma, koji je koordinator za logistička pitanja, tražio izveštaj od zdravstvenih službi.

- Žao mi je što se to desilo. Izvinjavam se tim licima i njihovim porodicama što su se, usled propusta, našli u Studentskom centru. Međutim, kada su u pitanju zdravstveni podaci želim da vas obavestim da je jedno od tih šest lica ušlo u crvenu zonu, odnosno u okvir Studentskog centra, dok su se ostali zadržali u prizemlju gde su trebali da obave zdravstvene preglede - rekao je Šeranić.

 

 


On kaže da je greška vrlo brzo uočena i kako je obavešten ti ljudi su pet do 10 minuta bili u Studentskom centru, a potom su prebačeni u izolovane sobe JU Centra "Zaštiti me".

- Lica su odmah pregledana i uzeta je epidemiološka anamnezu. Dezinfikovana je njihova odeća i obuća i stvari koje su došle u kontakt sa samim prostorom Studentskog centra. Razumljivo, ta lica su vrlo uznemirena, tako da im je obezbeđenje psihološka pomoć - rekao je Šeranić.

Prema njegovim rečima oni će biti testirani između 3. i 5. maja.

- Očekujem da svako u lancu ovog događaja preuzme svoju odgovornost za ovaj propust. Što se tiče zdravstenih radnika mi ćemo preduzeti sve da očuvamo njihovo zdravlje - istakao je Šeranić.

 

 

U Republici Srpskoj zaraženo još 59 osoba


U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj registrovano je 59 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon testiranja 677 uzoraka. Ministar zdravlja RS-a Alen Šeranić je kazao da povećanje broja zaraženih govori o nepoštovanju preporuka i mera.
Do danas je u RS-u testirano više od 12.000 osoba, a zaraza je potvrđena kod 767 osoba od čega je 30 preminulo.

SVE O KORONAVIRUSU MOŽETE DA PROČITATE OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija