• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

01.05.2020

22:38

RUSI POŠLI U MOSTAR DA HRVATIMA POMOGNU PROTIV KORONE, SARAJEVO IH SPREČILO DA PREĐU GRANICU! Ludilo mozga, ili evo zašto je BiH nemoguća država!

Balkan

RUSI POŠLI U MOSTAR DA HRVATIMA POMOGNU PROTIV KORONE, SARAJEVO IH SPREČILO DA PREĐU GRANICU! Ludilo mozga, ili evo zašto je BiH nemoguća država!

Podeli vest

Pripadnici vojske Ruske Federacije koji su danas trebalo da dođu u Mostar kako bi, na molbu predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsednika HDZ BiH Dragana Čovića izvršili "dekontaminaciju" i "dezinfekciju" bolnice u Mostaru, ostali su na Graničnom prijelazu Rača jer im nije dozvoljen ulazak iz Srbije u BiH

Kako prenosi Radio Sarajevo, institucije Bosne i Hercegovine donele su odluku da pripadnici ruskih oružanih snaga, dakle, strane vojne sile, ne mogu ući na teritoriju BiH bez njihove saglasnosti.

Informaciju da pripadnici ruskih snaga nisu uspeli ući u BiH objavio je danas Hrvatski medijski servis (HMS) blizak Hrvatskoj demokratskoj zajednici, nazivajući takvu odluku "sramnom".

HMS optužuje "bošnjačke ministre" da su "otpočeli igrokaz kako bi se opstruisala ruska humanitarno-medicinska pomoć žiteljima Mostara".

Portal dalje navodi da je Direkcija za kordinaciju policijskih tela koja je juče dostavila Graničnoj policiji plan eskorta ruskog humanitarno- medicinskog konvoja, taj plan danas povukla, dok "ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić nije dostavio saglasnost GP BiH u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli za ulazak ruskog konvoja u BiH".

Ministarstvu spoljnih poslova BiH se ranije notom obratila Ambasada Ruske Federacije u Sarajevu u kojoj traži "dozvolu za ulazak na teritoriju BiH 24-članog tima i pet specijaliziranih vojnih ABHO vozila" za "dekontaminaciju" i "dezinfekciju", koji bi na osnovu Čovićevog zahteva pružili pomoć bolnici u Mostaru.

POLICIJA LAŽNE DRŽAVE PRIVELA SRPSKE VOZAČE ZBOG PUTINA I VUKA KARADŽIĆA! Njihove slike su opasne, pogotovo na cisternama!

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić odbio je da da saglasnost za ulazak pripadnika ruske vojske.

U međuvremenu je, kako navodi Radio Sarajevo, i vrh Oružanih snaga BiH zatražio odgovor po kom aranžmanu dolaze pripadnici ruske vojske, jer, kako kažu, ne postoji bilateralni sporazum, niti su Oružane snage BiH upoznate sa detaljima ovih aktivnosti.

Početkom aprila isti kontigent ruske humanitarne pomoći u vidu vojno-medicinskih stručnjaka i njihovih vozila za dezinfekciju stigao je avionom iz Srbije u BiH i uradio dezinfekciju zdravstvenih ustanova, bolnica i kliničkog centra širom Republike Srpske, podseća Klix.ba

BRISEL ZNA NEŠTO, ZAŠTO JE ODJEDNOM ZABRINUT ZA SRBE NA KIM?! Upozorenje EU: Nagoveštaj napada Albanaca ili briga zbog Amerike?!

Ruski stručnjaci su u RS došli na poziv člana Predsedništva BiH Milorada Dodika uz prethodnu najavu Ambasade Rusije Ministarstvu spoljnih poslova BiH koje je tada dalo saglasnost.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aca

pre 3 godine

Alo bre te ruse niko nije provjeravao, a od kako su došli u srbiju i srpsku broj zaraženih je buknuo ,oni kojim rusi nisu "pomagali"prošli su puno bolje od srbije i srpske zašto onda rizikovati zbog potpuno beskorisne pomoći ,bolje da se vrate u rusiju i tamo pomažu tamo je situacija katastrofalna

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!
Politika

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji, Nj.E. Anke Konrad, sa kojom je razgovarao o sve težem položaju srpskog naroda u pokrajini, gde, kako je naveo, Priština umesto normalizacije i deeskalacije situacije svakodnevno generiše nove krize na terenu.

16.04.2024

15:26

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd
Društvo

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora o strateškoj saradnji Beogradskog maratona i brenda IDEA, kao i donacije aparata AED (automatski eksterni defibrilatora) Crvenom krstu Beograd od strane fondacije Heroji Beogradskog maratona i kompanije Mercator-S, a koji će biti postavljeni na javnim površinama u Beogradu, i biti dostupni za efikasno spasavanje života naših sugrađana.

16.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija