• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/novosti/IN4S

07.05.2020

14:47

LAŽNI DOKAZI PROTIV SRPSKOG PUKOVNIKA?! Posle 4 godine počinje suđenje Radovanu Aleksiću zbog pokušaja ubistva nekadašnjeg šefa CG policije za borbu protiv mafije!

Balkan

LAŽNI DOKAZI PROTIV SRPSKOG PUKOVNIKA?! Posle 4 godine počinje suđenje Radovanu Aleksiću zbog pokušaja ubistva nekadašnjeg šefa CG policije za borbu protiv mafije!

Podeli vest

Nakon četiri godine istrage, slučaj Radovana Aleksića (62), pukovnika Vojnobezbednosne agencije Vojske Srbije (VBA), zbog navodnog pokušaja ubistva Predraga Šukovića, nekadašnjeg šefa policijskog Odelenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, 11.jula 2016.godine, seli se u Viši sud u Podgorici, gde je za sutra zakazano prvo ročište

Razmatraće se optužnica o krivičnom postupku protiv Aleksića, državljanina Srbije, inače bivšeg šefa Kontraobaveštajne službe Vojske Jugoslavije.

Pukovnik je uhapšen 2. oktobra 2016.godine na graničnom prelazu Dobrakovo kada je vozilom pokušao da pređe iz Crne Gore u Srbiju i ode kod brata u Sjenicu koji je bio pred operacijom. Iste noći trebalo je da se vrati u Podgoricu.

U spuškom zatvoru bio je do decembra te godine kada je istražni sudija Vladimir Novović prihvatio jemstvo koje je dao kao sredstvo obezbeđenja za ukidanje pritvora, nudeći porodični stan od 59 metara kvadratnih u Podgorici.

Prilikom saslušanja Aleksić je negirao krivicu tvrdeći da je u vreme napada na Šukovića bio u Beogradu. Ponovio je da za te tvrdnje poseduje dokaze. Kazao je tužiocu da mu hapšenje smeštaju isti oni koji su organizovali njegovo prebijanje u Nikšiću 1999.godine. Rekao je da ne poznaje Šukovića i da nije imao nikakav motiv da mu bilo šta loše učini.

Prema saznanjima iz izvora bliskih odbrani, istraga nije vođena na zakonom predviđen način, već je Tužilaštvo činilo sve ono što nikako ne bi smelo, a to je da, smišljeno, planski i organizovano sprovode radnje kako bi pukovniku Aleksiću podmetnuli krivično delo koje nije počinio, a sve sa ciljem zaštite stvarnih nalogodavaca i izvršioca pokušaja Šukovićevog ubistva, objavio je portal IN4S.

CRNA GORA: Uhapšen bivši šef KOS VJ!

 

Isto tako, dugo najavljivano dodatno veštačenje Aleksićevih mobilnih telefona je konačno završeno. Nakon višegodišnjeg iščekivanja, nezvanično se saznaje da je odbrana dobila neki polovičan izveštaj, potpuno nejasan, nepotpisan, iz koga se uopšte ne vidi ko je vršio veštačenje a ko izradio izveštaj.

Postavlja se pitanje zašto tužilac nije dostavio potpisan izveštaj odbrani iako je to Aleksić izričito tražio? 

 

 

Istražni organi su zaista uložili značajan trud da izveštače Aleksićeve telefone i prikažu sve parametre o ostvarenim komunikacijama, ali se uočava jedan mali problem – prikazano je sve, samo nije ono što treba, odnosno nije prikazano ono što je najvažnije.

Naime, istražitelji su iz rezultata veštačenja uklonili sve pokazatelje koji se odnose na dan 11. jul 2016. godine, dan kada je u Podgorici ranjen Predrag Šuković, što je zapravo jedino i važno za ovaj predmet. Očigledno je to urađeno namerno da bi se prikrili dokazi koji pokazuju da se pukovnik Aleksić navedenog dana nalazio u Beogradu i da nema dodirnih tačaka sa krivičnim djelom koje mu se stavlja na teret...

Osim toga, kako saznaje IN4S, izbrisana je sva prepiska koju je pukovnik Aleksić baš toga dana intenzivno ostvarivao sa drugim licima iz koje se može zaključiti da se nalazio u Beogradu.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija