• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.05.2020

23:28

PLJUŠTE OTKAZI ZBOG USTAŠKE MARKICE U SEVERNOJ MAKEDONIJI! Podigla se prašina, poništena markica!

Balkan

PLJUŠTE OTKAZI ZBOG USTAŠKE MARKICE U SEVERNOJ MAKEDONIJI! Podigla se prašina, poništena markica!

Podeli vest

Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski smenio je čitav savet za filateliju, a markica sa slikom karte Nezavisne države Hrvatske je poništena, rekao je ambasador BiH u Severnoj Makedoniji Dragan Jaćimović za banjalučku Alternativnu televiziju (ATV)

On je rekao je da je razgovarao sa predsednikom Vlade Severne Makedonije, koji ga je informisao o koracima preduzetim nakon što je S. Makedonija povodom Dana pobede nad fašizmom izdala poštansku marku sa kartom Nezavisne Države Hrvatske (NDH) u proširenim granicama.

- Ja sam se pre dva sata čuo sa predsednikom Vlade Severne Makedonije i on mi je rekao da je smenio čitav Savet za filateliju i rukovodioca saveta, odnosno čoveka koji je odgovoran za filateliju makedonskih pošta. Markica je poništena, nije puštena u promet - rekao je Jaćimović.

- I srpski član Predsedništva BiH bio je u poseti Severnoj Makedoniji gde je imao konstruktivne razgovore i uputio poziv predsedniku te zemlje da poseti Donju Gradinu. Objavljivanjem ove markice neko je možda pokušao da naruši odnose BiH i Severne Makedonije. Mi nemamo otvorenih pitanja između dve države i siguran sam da će tako i ostati - rekao je on.

U međuvremenu je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo otpravniku poslova Republike Severne Makedonije u Srbiji protestnu notu povodom štampanja i objavljivanja poštanske marke na kojoj se nalazi geografska karta Nezavisne Države Hrvatske.

Pošta Severne Makedonije izvinila se zatim zbog puštanja u upotrebu sporne poštanske marke.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija