• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/IN4S

12.05.2020

08:20

NA IVICI INCIDENTA U BERANAMA! Policija krenula, pa se povukla pred građanima koji BRANE SVETINJE! (VIDEO)

Balkan

NA IVICI INCIDENTA U BERANAMA! Policija krenula, pa se povukla pred građanima koji BRANE SVETINJE! (VIDEO)

Podeli vest

Uoči današnjeg velikog praznika Svetog Vasilija Ostroškog, građani Berana i Andrijevice su masovno izašli na ulice, uzvikujući parole "Na damo svetinje!" i "Ne damo sveštenike!". U Beranama je organizovana i nepregledna kolona automobila koja je kružila gradskim ulicama, koju su neki nazvali i "Automobilska litija".

Međutim, sinoć je u centru Berana zamalo došlo do incidenta između policije i okupljenih građana, saopšteno je na zvaničnoj fejsbuk stranici Radio Berana, saopšteno je na fejsbuk stranici Radio Berana.

 

 

Policija se, naime, uputila prema okupljenim građanima koji nisu ustuknuli, uzvikujući pomenute parole. U trenutku kada se približavala veća grupa građana, policija se povukla na svoje standardno mesto patroliranja.

 

 

Policija je sinoć privela nekolicinu građana. Kako navodi Radio Berane, građani su se odlučili na ovaj korak u znak podrške petorici sveštenika Manastira Đurđevi Stupovi, koji su zbog Đurđevdanske litije privođeni na saslušanje, protiv kojih su podnesene krivične prijave i kojima je naloženo da se jave  18. maja u Osnovno državno tužilaštvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija