• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić

26.05.2020

13:07

ŠTA ĆEMO SA 300.000 STANOVNIKA SRBIJE KOJI IMAJU CG DRŽAVLJANSTVO?! Zogović oštro kritikovao odluku Podgorice da posle korone ne otvori granicu prema Srbiji!

Balkan

ŠTA ĆEMO SA 300.000 STANOVNIKA SRBIJE KOJI IMAJU CG DRŽAVLJANSTVO?! Zogović oštro kritikovao odluku Podgorice da posle korone ne otvori granicu prema Srbiji!

Podeli vest

Poslanik Demokratskog fronta MIlun Zogović reagovao je na odluku milogorskih vlasti da ne otvore granice prema Srbiji. On je britkim statusom na Fejsbuku podsetio na svu apsurdnost odluke Podgorice da posle pandemije korone otvori svoje granice za građane svih zemalja u regionu, osim Srbije

Zogovićev Fejsbuk status preonosimo u celoti:

"A šta ćemo sa 300.000 stanovnika Srbije koji imaju crnogorsko drzavljanstvo?! Da ne govorimo o njihovim potomcima i porodicama, broja im se ne zna! Da li je i njima zabranjeno da obiđu roditelje, braću, rođake, komšije i kumove?! Da obiđu “krlju” i porodično ognjište sa kojeg su odselili pravac put okupatorske Srbije! Da li je i njima zabranjeno da se poklone grobovima svojih predaka! Možda da se sazida zid duž granice sa Srbijom?! Nekima bi izgleda i to bilo malo!?

Jedinstven je slučajj tako brojnih migracija iz okupirane zemlje u zemlju koja nas je kako kažu ni manje ni više nego okupirala 1918 godina. I pored cijelog svijeta Crnogorci našli da se sele baš kod okupatora! Čudna li čuda?! Umjesto u bratsku Hrvatsku i Albaniju, oni zavrgli put okupatorske Srbije! Ko da im je bilo malo srpskog terora po Crnoj Gori nakon srpske okupacije.

 

 

Pomenuću samo mačka što su ženama pod raše metali pa ga mlatili mačugom da grebe, tako vele Dukljani! Druge muke da ne pominjem! To što je Crna Gora 1916. aktom o polaganju oružja kapitulirala, a 1918. bila oslobođena od Srpske vojske treba izbrisat iz istorije po svaku cijenu! To više ni u snu da se ne pominje. Jednostavno se ne uklapa u kontekst!

Kod režimlija je na sceni radikalno preumljenje! Prihvatanje suprotnih stavova kao svojih! To nije novo, i nešto što nije već viđeno! Ante Starčević, Sekula Drljević, Savić Marković, Vuk Drašković, Novak Kilibarda, Milo Đukanović.

Svi su se odrekli sebe samih i postali niko drugi! Ovu pojavu prati i poseban osjećaj mržnje i zalje za progonom svih onih čijim su identitetskom, kulturološkom, nacionalnom i misaonom krugu nekada pripadali! Sve je to već viđeno. Treba izvući pouku i odabrati najbolji model otpora toj zloj bolesti!

 

 

 

Najbitnije je sačuvati zdrav razum jer se prvo na njega atakuje. Nepristajanje je najbolji put. Jer postoje svetinje kojima se ne trguje i koje su vrednije od ovozemaljskog zivota. Nema te cijene za koju se prodaju braća i prijatelji. A još manje za koju se prodaju ime i prezime. A Srbija je nama bratska država. I posle Crne Gore ja je volim najviše! Razumjeće Srbija da ovo ne činimo mi nego naša odnarođena braća koja su se zbog nesrećne vlasti stavili u službu đavolu. Cilj im je da naprave antagonizme između Srbije i Crne Gore koji se ne mogu vjekovima zaliječiti. Djavolja rabota! Nećemo i ne smijemo to dozvoliti. Svoj svojega nikad puštat neće!

Moje crnogorstvo i moje srpstvo nikada nisu niti će ikada biti u bilo kakvom sukobu. Jednako su mi mili i jednako se ponosim i jednim i drugim."

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin Vranjski

pre 3 godine

A šta je sa tih 300.000 "gradjana" sa dvojnim državljastvom kada je bio "referendum" o otcepljenju crne gore od Srbije?! Sedeli ovde, navijali za otcepljenje... a kada su se otcepili, svake godine idu na proslavu godišnjice "otcepljenja" i odmah nakon "proslave" trče na prvi voz za Beograd da - sutra ne zakasne na posao u Srbiji!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija