• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.05.2020

21:46

KO JE UPUCANI ZVICER? Vođa kavačkog klana, godinama izmiče policiji, od ubijenih prijatelja se oprašta čituljama i stihovima

Balkan

KO JE UPUCANI ZVICER? Vođa kavačkog klana, godinama izmiče policiji, od ubijenih prijatelja se oprašta čituljama i stihovima

Podeli vest

Radoje Zvicer (37), označen kao vođa kavačkog klana, upucan je danas u Ukrajini i lekari mu se bore za život

Radoje Zvicer, za kojim je Crna Gora raspisala poternicu zbog sumnje da je kao jedan od vođa "kavačkog klana" učestvovao u izvršenju krivičnih dela godinama vešto izbegava hapšenje.

Zvicer je bio  u bekstvu, dok je drugi vođa ovog klana Slobodan Kašćelan uhapšen pre dve godine.

Zvicer je visoko pozicionirani vođa kavčana, koji već neko vreme ne živi u Crnoj Gori, ali, kako istražitelji sumnjaju, rukovodi članovima ove kriminalne organizacije i sumnja se da je umešan u naručivanje ubistava na našim prostorima.

 

 

Prilikom hapšenja Maria Miloševića i Strahinje Đakovića u julu 2018. u Prištini, sumnja se da je i Zvicer bio u tom gradu, ali da mu je u poslednjem trenutku dojavljeno hapšenje, te je on utekao u poslednjem trenutku i nestao sa radara policije.

Iako je crnogorska policija obavestila više zemalja u regionu da traga za Zvicerom, on im volšebno izmiče. Radoju Zviceru je crnogorska policija više od tri godine pokušava da uđe u trag kako bi ga saslušala u više istraga o ubistvima koja su se dogodila tokom rata škaljarskog i kavačkog klana, nastalog zbog nestalog tovara kokaina iz Latinske Amerike 2013. godine.

Budući da je Zvicer, pored Slobodana Kašćelana, označen kao vođa "kavčana", osim moguće veze sa međunarodnim švercom kokaina, dovođen je u vezu sa naručivanjem i finansiranjem ubistava u Crnoj Gori.

Milošević i Pavićević osumnjičeni su za ubistva i kidnapovanja ljudi počinjena u poslednjih nekoliko godina u Crnoj Gori, među kojima je i ubistvo "škaljarca" Radomira Đuričkovića 2016. godine. 

Foto: Printscreen

Slobodan Kašćelan

Policija je akciju hapšenja na KiM planirala desetak dana, a Zviceru je ušla u trag jer je neko vreme koristio lažna dokumenta za odlazak iz Prištine u Instanbul, Beč i Cirih. Tom prilikom, prema podacima koje je imala policija, Zvicer je koristio lažna dokumenta na ime Josipa Babića iz Bosne i Hercegovine. Dubljim ispitivanjem, prema pisanju crnogorskih medija, ubrzo je utvrđeno da je u pitanju lažni identitet, kao i da je Zvicer do njega došao putem svojih kanala u BiH.

Da kavački klan ima snažne veze sa pojedincima iz crnogorske policije potvrđuje i to što ni Zviceru, nije bio prvi put da se od hapšenja spasava u poslednjem trenutku. Naime, u junu 2017. austrijska policija bila je na tragu Kašćelanu u Beču, ali je on - poput Zvicera - uspeo da pobegne u poslednjem trenutku.

U Češkoj je 2018. uhapšen njegov blizak saradnik Slobodan Kašćelan, za kojim je u septembru 2016. godine raspisana poternica.

On je potraživan zbog pokušaja ubistva, stvaranja kriminalne organizacije i zelenašenja. Kašćelan je bio pod finansijskom istragom i njemu je blokirano 19 nekretnina. Istražitelji su privremeno zabranili korišćenje tih nepokretnosti.

Od Vladimira Roganovića (31), visokopozicionirang člana kavačkog klana koji je ubijen Beču, Zvicer se oprostio čituljom a objavio je i pesmu za svog "kompanjona" na portalu pobjeda.net.

VIŠE HITACA U VOĐU KAVAČKOG KLANA! Radoje Zvicer upucan u Ukrajini

(VIDEO) OVO SU NAPADAČI NA ZVICERA! Sasuli rafale u vođu kavačkog klana, pa zapalili automobil


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija