• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji list

27.05.2020

13:59

KOBNA VEZA SA STJUARDESOM IZ SRBIJE! Isplivali detalji jezivog zločina, Filip u 3 sata ujutru POSLAO MISTERIOZNU PORUKU DRUGU

Balkan

KOBNA VEZA SA STJUARDESOM IZ SRBIJE! Isplivali detalji jezivog zločina, Filip u 3 sata ujutru POSLAO MISTERIOZNU PORUKU DRUGU

Podeli vest

Masakr u Splitu zapanjio je Hrvatsku, a sada, dok traje proces pravljena optužnice, došlo se do novih saznanja.

Osim materijalnih dokaza, Županijsko državno tužilaštvo u Splitu je protiv Filipa Zavadlava (25) prikupilo i brojne iskaze svedoka koji su govorili o zbivanjima koji su dovela do trostrukog ubistva. Upravo na tim izjavama temelje optužnicu za  teški oblik ubistva iz bezobzirne osvete, piše Slobodna Dalmacija.

Naveli su tako da je ubio Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25) prema prethodno donesenom planu iz osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koje su iznuđivali, pretili i fizički napadali njega i njegovog brata Stanislava Zavadlava.

Svedoci su tužiocu spominjali dug za heroin, koji su dileri potraživali od Filipovog brata, ali niko ih nije imenovao, već su pojedinci opisno navodili o kojim osobama se moglo raditi.

Tako je jedan svedok izjavio da je bio prisutan kada su dve muške osobe došle na vrata stana obitelji Zavadlav na Skalicama i Filipovom ocu Anti pretile govoreći: “Vrati ono što je Stane uzeo!”.

Foto: Printscreen youtube

 

Viši od ta dva muškarca da je i pre dolazio i pretio, kazao je svjedok, a on ga poznaje kao osobu koja je bila umešana u prometnu nesreću u kojoj je stradala jedna devojčica.

Nož pod vratom

Navodno se priča o dugu pojavila kada je 2019. godine Stanislav izašao iz zatvora. Sam Stanislav je jednoj osobi izjavio da se radi o nepostojećem dugu od oko 3.200 evra za drogu koju on nije kupovao i zbog kojeg mu prete i traže od njega da ide u provale kako bi ga otplatio.

S druge strane, Filip je izjavio jednoj osobi kako mu se brat zadužio za drogu i da sada osobe kod kojih je uzimao traže od njega da vrati novac.

Govorio je kako je brat mu Stanislav učinio puno zla te da s njim ima velikih problema. Takođe je kazao dvojici svedoka kako su ga presrela trojica i stavili mu nož pod vrat. Kada su ga upitali je li to prijavio policiji kazao je kako nije.

Opisao je još jednom svedoku da su ga jednom napale neke osobe i udarile ga iza uha zbog čega mu od tada u glavi zuji i bubnja. Mučile su ga nesanice zbog kojih je uzimao lekove za spavanje koji su mu nađeni u krvi nakon ubistva.

Međutim, osim dugova za drogu Filipovog brata Stanislava zbog kojih je cela porodica imala problema, neposredno pre krvave subote mladiću se dogodila i ljubavna kriza koja ga je psihički dokrajčila. Naime, u leto prošle godine je na Hvaru upoznao devojku iz Srbije s kojom je stupio u vezu.

Ratnički gard

Radilo se o ženskoj osobi starijoj od njega koja je radila kao stjuardesa i kod koje je bio u Beogradu. Mnogim prijateljima i poznanicima je govorio kako je to osoba koja će ga spasiti od ovakvog života.

Govorio je o njoj da ga je impresionirala “ratničkim gardom” zbog čega se i on sam fotografisao s oružjem u ruci.

Pokazao je tada svom poznaniku fotografiju s pištoljem i drugu s kalašnjikovom. Ovaj nije tada pomislio kako se radi ni o čemu ozbiljnom ili opasnom. Na dan ubistava, u 3 sata ujutro Filip je jednom prijatelju poslao uznemirujuću glasovnu poruku u kojoj je molio za pomoć i rekao kako “neće biti dobro”.

Istog dana je oko 8.30 sati došao do prijateljice i kazao joj “Sve je gotovo, sve je propalo!”. Rekao joj je da ga je ostavila devojka koja ga je jedina mogla razumeti i spasiti.

Sledeće što je čula o Filipu bilo je na vestima toga dana kada je videla video snimak muškarca s kalašnjikovom u ruci, piše Slobodna Dalmacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija