• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.05.2020

14:26

BAKIR UPAO U PARANOJU: Novalić uhapšen zato što je Bošnjak! Izetbegović ima genijalnu teoriju o AFERI "RESPIRATORI"!

Balkan

BAKIR UPAO U PARANOJU: Novalić uhapšen zato što je Bošnjak! Izetbegović ima genijalnu teoriju o AFERI "RESPIRATORI"!

Podeli vest

Predsednik najuticajnije bošnjačke Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović pozvao je Tužilaštvo BiH da hitno izađe u javnost sa dokazima protiv premijer FBiH Fadila Novalića, koji je uhapšen zbog sumnje da je umešan u aferu "respiratori"


Izetbegović se u izjavi za Fenu obrušio na glavnu tužiteljku BiH Gordanu Tadić tvrdeći da je Novalić uhapšen samo zato što pripada bošnjačkom narodu. Uveren je, kaže, da će se privođenje Novalića ponižavanje i zadržavanje u pritvoru, pokazati potpuno neopravdanim.


On je pozvao Tužilaštvo da se "ne sakriva iza fraza o potrebama tajnosti zbog zaštite istrage".

"Siguran sam da nikakvih dokaza nema, da ih neće ni biti i da se radi o nastavku udara na bošnjačke prvake koje je počelo imenovanjem Gordane Tadić na poziciju glavne tužiteljke Tužilaštva BiH i podizanjem niza optužnica protiv generala Armije R BiH", naveo je Izetbegović.

On pita i da, ako je Novalić priveden po "komandnoj odgovornosti", zašto u aferi "respiratori" nisu privedeni i ispitani i ministar zdravlja, direktor Zavoda za javno zdravstvo, šefica Kriznog štaba i ministarka finansija Federacije BiH.

"Jedino što ih odvaja i očigledno amnestira u odnosu na Fadila Novalića je to što pripadaju istom narodu kao i tužiteljka Tadić. Što nisu Bošnjaci", kaže Izetbegović.



Kaže i da tužiteljki sigurno ne pada na pamet da zbog afere vezane za nabavku poljske bolnice, a o čemu je odluku donela Vlada Srpske, pozove na svedočenje premijera tog entiteta, da mu oduzme mobilni telefon i zadrži ga u pritvoru.

"Takvo poniženje je skoro nezamislivo, zar ne, jer on nije Bošnjak. Tužilaštvo BiH je na protivzakonit način kukavički amnestiralo rukovodstvo Republike Srpske koje je izvršilo flagrantan udar na odluku Ustavnog suda i organizovalo protivustavan referendum pred izbore 2018 godine. Na očigled domaće i međunarodne javnosti slučaj je zataškan", tvrdi Izetbegović, uz konstataciju da bi se moglo zamisliti šta bi se desilo Bošnjacima da su napravili sličnu stvar.

Tadićevu je optužio da uporno izbegava da procesuira predmete, kako tvrdi, dokazanih teških zločina nad Bošnjacima koje je Tužilaštvu BiH prosledio Haški tribunal kao prioritetnu "A listu", te da je izbegla i aferu "Potkivanje" sa jasnim dokazima protiv predsednika VSTV.

"Vreme je da se Bošnjaci zamisle nad navedenim činjenicama, i da ne učestvuju u samodestrukciji koja vodi ka udaru na ustavnopravni poredak i poziciju Bošnjaka u BiH. Neka se upitaju zašto niko nije procesuiran za desetine hiljada projektila ispaljenih u višegodišnjoj opsadi Goražda, a general Ramiz Dreković odgovara za dva projektila ispaljena na Kalinovik? Drekoviću se sudi pred Sudom BiH dok general Novak Đukić odgovoran za pobijenu mladost na tuzlanskoj kapiji slobodan šeta Beogradom", naveo je Izetbegović reagujući na hapšenje Novalića.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija