• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

07.06.2020

17:27

RAZOTKRIVEN MILOV TAJNI PLAN! Za izbore spremio 53.000 fantomskih birača, hitno reagovala i Evropa!

Balkan

RAZOTKRIVEN MILOV TAJNI PLAN! Za izbore spremio 53.000 fantomskih birača, hitno reagovala i Evropa!

Podeli vest

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović veruje da će redovni parlamentarni izbori biti održani na jesen, i na njima će, kako kaže, građani imati priliku da se izjasne o tome šta zaista misle o nosiocima političkih ponuda. Smatra da bi, u skladu sa Ustavom, izbori trebalo da budu održani do kraja septembra

- Pokušaćemo da dođemo do prihvatljivog datuma za većinu, datuma koji je u granicama ustavne obaveze. A da li će to biti krajem avgusta, početkom ili krajem septembra, videćemo – rekao je Đukanović.

Međutim, Budimir Aleksić, funkcioner Nove srpske demokratije i poslanik Demokratskog fronta, za "Novosti" kaže da uslovi za održavanje parlamentarnih izbora u Crnoj Gori trenutno ne postoje:

Još nemamo novo izborno zakonodavstvo kojim bi se omogućilo da oni prvi put budu fer i slobodni.

VELEIZDAJNIČE MLAĐO, UZEO SI 5 MILIONA ZA HAPŠENJE KARADŽIĆA, A SADA SI SE OBRUŠIO NA SPC U CRNOJ GORI! Vučurović: Čast i bruka žive dovijeka, a ĐORĐEVIĆ je živi dokaz za to!

JOŠ JEDNA ZEMLJA ISPALILA MONTENEGRO! Marković otvorio granice za turiste iz ove države, ona objavila savet građanima: NE IDITE U CRNU GORU!

Aleksić naglašava da pod krovom Demokratskog fronta ima dovoljno mesta za sve srpske stranke, pored NSD-a i Demokratske narodne partije.

Svi oni koji se bore za srpske nacionalne interese i srpska prava u Crnoj Gori su dobrodošli. A srpska prava su evidentno ugrožena kroz otvorenu diskriminaciju i antisrpsku politiku režima, što čak priznaju i mnogi izvorni suverenisti, poput profesora Milana Popovića ili nedavno preminulog pesnika Momira Markovića – podseća Aleksić.

Foto: AP/Photo

Dodaje i da će parlamentarni izbori imati uticaj na popis stanovništva sledeće godine.

Cilj režima je da broj Srba svede na ispod 20 odsto, a da broj nacionalnih Crnogoraca pređe 50 odsto, kako bi u Crnoj Gori bila uspostavljena država koja ima većinsku naciju. Ako bude izbora, a aktuelna vlast pobedi, krenuće u opštu ofanzivu kako bi ostvarili svoj plan. Oni su i rezultate prošlog popisa pokrali, a mi to pred sudom dokazivali, jer nije tačno da Srba ima 28 odsto, nego 33,2 odsto. Režim projektuje sve rezultate, kao što su projektovali sve popise od 1948.

Sagovornik "Novosti" ističe da je jedan od ključnih problema birački spisak.

Preko njega DPS najviše krade izbore, jer postoji 53.000 takozvanih fantomskih birača, a to je minimum deset poslaničkih mandata, što znači da DPS, čim se otvore biračka mesta, startuje sa deset mandata prednosti u odnosu na opoziciju. Birački spisak ne može da ima više od 480.000 birača, a ima ih 532.000! Crna Gora zvanično ima 620.000 stanovnika, od čega 140.000 maloletnika, dakle, dece školskog i predškolskog uzrasta. I kada se ta brojka oduzme od ukupnog broja stanovnika, dolazimo do broja punoletnih građana Crne Gore, a mogu da glasaju samo oni koji u Crnoj Gori žive.

Zakon o biračkom spisku kojim će biti izbrisani fantomski birači, kao i niz drugih zakona koji spadaju u domen tzv. izbornog zakonodavstva, traže opozicija, međunarodna zajednica, posmatrači i evropske institucije. Ali, DPS se tome i zubima i noktima opire. Jasno je i zašto.

Na sceni je, upozorava Budimir Aleksić, i projekat asimilacije Srba i njihovo prevođenje u nacionalne Crnogorce. 

To je jedan od elemenata tzv. crnogorskog ideološkog projekta koji je uspostavljen 1997. zaokretom DPS-a od stranke koja je 1992. godine stvorila treću Jugoslaviju. Tendencija režima je da Srbe svede na nacionalnu manjinu - objašnjava Aleksić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija