• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Radio Svetigora

08.06.2020

20:36

LIKVIDIRAJTE ME, DRUGOVI I GOSPODO! Mitropolit Amfilohije pozvao milogorce: NE MUČITE NAROD I SVEŠTENSTVO VEĆ REŠITE PROBLEM!

Balkan

LIKVIDIRAJTE ME, DRUGOVI I GOSPODO! Mitropolit Amfilohije pozvao milogorce: NE MUČITE NAROD I SVEŠTENSTVO VEĆ REŠITE PROBLEM!

Podeli vest

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poziva crnogorske vlasti da "ne muče narod i sveštenstvo", već da to "reše njegovim likvidiranjem". Ja ih pozivam, pa neka urade to ako misle da time mogu da izleče ovaj narod od tog opakog virusa kojim smo zatrovani još od vremena one bezbožne ideologije, poručio je Amfilohije

Povodom slave vaseljenskog radija Svetigora mitropolit Amfilohije je osveštao i prerezao slavski kolač u Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Tom prilikom govorio je i o Zakonu o slobodi veroispovesti, litijama i privođenju sveštenika.

- Nažalost oni koji su na vlasti nastavljaju da podržavaju taj zločinački zakon i tvrde da svetinje koje su ovde građene od apostolskih vremena i od vremena Svetog Cara Konstantina i Carice Jelene ne pripadaju narodu već njima - rekao je Amfilohije.

Naglasio je da su se svi nadali da će posle devedesetih godina gonjenje i nasilje nad Crkvom prestati, ali se taj progon, kako kaže, "opet povampirio i u naše dane".

- I ja sam privođen na suđenje kao naslednik prošlih mitropolita, uhapšen je vladika Joanikije sa osam sveštenika. Evo i sada sveštenici u Baru su privođeni i kažnjavani samo zato što su služili službu Božiju i što su sa narodnom obavljali krsni hod - litiju, koja je svojstvena za Crkvu već dve hiljade godina, a koja je kod nas otpočela na specifičan način pre godinu dana - naveo je mitropolit.

(FOTO/VIDEO) MITROPOLIT AMFILOHIJE OČITAO LEKCIJU MILOGORCIMA: VLASTI NE POSTOJE DA BI OTIMALE! Može li jasnije od ovog?!

 

 

Poručuje da će se sa litijama nastaviti od naredne nedelje: "Nastaviće se ti sveti hodovi koji su hodovi mira koji pozivaju na bratsku slogu, na pomirenje braće, na zajedništvo, na ljubav, na isceljenje od onog najopakijeg virusa koji je ovde vladao, virusa bratomržnje i bogomržnje."

Amfilohije je rekao da se crkva ponovo zaklinje da ne da svetinje i da je spreman na to da vlastodršci urade sa njim ono što su uradili sa mitropolitom Joanikijem, Arsenijem i Danilom.

- Spreman sam, ako misle time da će nešto da zadobiju. Pozivam ih da ne muče moj narod i sveštenstvo, već da to reše mojim likvidiranjem. Ja ih pozivam, te drugove i gospodu, pa neka urade to ako misle da time mogu da izleče ovaj narod od tog opakog virusa kojim smo zatrovani još od vremena one bezbožne ideologije. Dakle od Nedelje svih svetih molebni za spas svetinja, za pomirenje, za bratsku ljubav i slogu nastavljaju se u svim našim hramovima i crkvama širom Crne Gore. To od mene narod traži i ja sam dužan da ih ispoštujem - rekao je na kraju besede mitropolit Amfilohije.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ALO

pre 3 godine

Zašto da neko kalja ruke na tebe sotono prokleta pa sam se ubij ode ti imovina u CG pa i treba da se ubiješ zbog toga stoko puj.

Vera

pre 3 godine

Ode ti imovina u CG, uskoro će i po celom Regionu, nema ti Velike Srbije pa ni kapi mora, i šta drugo nego da se ubiješ i ideš da vidiš, kako je i gore Nebeska Srbija isto laž?

Autokefisanje

pre 3 godine

Ukrajinska je rešena! Crnogorska je rešena! Na redu je Makedonska pa Albanska....a onda šećer na kraju Hrvatska. Ante Pavelič je bio u pravu kad je Srbima dao HPC da ih makne od huškanja iz Beograda i SPC da ostanu i žive u miru a onda jadan čovek morao da ih kolje jer nisu znali da žive u miru jer im ta SPC ni danas nigde u regionu ne dozvoljava da žive u miru? Ako moćna braća Rusi nisu uspeli zaustaviti cepanja i autokefisanje Ukrajinske crkve ne vidim kako Srbi mogu da spreče autokefisanja i Crnogorske i Makedonske i Albanske i Bošnjačke i Hrvatke PC a svi znamo da oni svi treba da se odvoje od tog huškačkog i satanističkog zla SPC?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija