• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.06.2020

12:24

HRVATI U ČABRU! Turizam pao 70 odsto u prva četiri meseca ove godine!

Balkan

HRVATI U ČABRU! Turizam pao 70 odsto u prva četiri meseca ove godine!

Podeli vest

U Hrvatskoj je u prva četiri meseca ove godine boravilo 605 hiljada turista, koji su ostvarili 1,5 miliona noćenja, što je za 70 odsto manje nego u istom periodu 2019. godine, prema podacima Državnog zavoda za statistiku

Posebno je teška situacija bila u aprilu, kada je došlo do ogromnog pada turističkih noćenja od čak 99 odsto u odnosu na april 2019., dok je broj turista u komercijalnom smeštaju bio manji za čak 99,8 procenata, izvestila je Hina.

Domaći turisti su sa 1.483 dolaska i 8.062 noćenja u tim objektima u aprilu bili u minusu od 99, odnosno 98 odsto respektivno, dok je stranih turista bilo 758 ili 99,9 odsto manje, a ostvarili su 26.001 nocehanja, što je 99 procenata manje nego u istom lanjskom mesecu.



"Turistički smeštajni objekti koji su u aprilu 2020. ostvarili noćenja stranih turista uglavnom su pružali uslugu smeštaja turistima koji zbog mera sprečavanja širenja bolesti kovid19 nisu mogli da se vrate u svoju zemlju prebivališta", naveli su iz Državnog zavoda za statistiku.

Dodaju da je u aprilu u komercijalnom smeštaju bilo najviše noćenja turista iz SAD-a, oko 17 odsto, i iz Nemačke, oko 12 odsto od ukupnih stranih noćenja.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija