• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/in4s.net

13.06.2020

13:56

VLADIKA JOANIKIJE: Đukanović misli da je Crna Gora njegov FEUD, niti je kršten, niti išta zna o Crkvi!

Balkan

VLADIKA JOANIKIJE: Đukanović misli da je Crna Gora njegov FEUD, niti je kršten, niti išta zna o Crkvi!

Podeli vest

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović se grubo umešao u unutrašnje stvari Crkve sa željom da izmeni njen status i njeno ustrojstvo, ocenio je vladika Joanikije

"Optužuje nas da smo strani antidržavni elemenat, da ne priznajemo državu Crnu Goru i njenu nezavisnost, što nije tačno“, naveo je vladika, prenosi In4s.

Kada ga zbog njegove, kako je rekao, anticrkvene delatnosti kritikuju sa očiglednim dokazima da ne poštuje Ustav i autonomiju Crkve, on nas onda optužuje da napadamo državu“.

„On misli da je država njegov feud kojim može gospodariti kako je njemu drago. Takvo devijantno mišljenje je verovatno posledica njegove tridesetogodišnje vladavine“, zaključio je vladika Joanikije.

 

 

Sada, kako kaže, hoće da osniva Crkvu, a što se više bavi tom temom, sve više pokazuje neznanje.

„Niti je kršten, niti ima osnovnih znanja o Crkvi. Proizveo je neravnopravnost između verama. SPC trpi tešku diskriminaciju u Crnoj Gori u odnosu na rimokatoličku i islamsku. Naša osnovna verska i imovinska prava su ugrožena, a za posledicu, budući da smo mi pravoslavni većina u ovoj zemlji, imamo nestabilnost crnogorskog društva. Za sve to je odgovoran ponajviše Đukanović, budući da je sva vlast u njegovim rukama“, rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija