• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.06.2020

08:00

UHAPŠEN GRADONAČELNIK BUDVE! Specijalci opkolili zgradu opštine, Milo po svaku cenu preotima vlast! (VIDEO)

Balkan

UHAPŠEN GRADONAČELNIK BUDVE! Specijalci opkolili zgradu opštine, Milo po svaku cenu preotima vlast! (VIDEO)

Podeli vest

Crnogorska policija upala je rano jutros u zgradu Opština i Budva i uhapsila gradonačelnika Marka Carevića i predsednika Skupštine opštine (SO) Budva Krsta Radovića

Nakon što je sinoć odustala od asistencije Upravnoj inspekciji za nasilnu smene vlasti u Budvi, policija je jutros krenula u obračun sa legalno izabranom vlasti u ovom gradu.

Specijalci su prethodno ubacili suzavac u zgradu opštine.

- Krenula policija u zgradu opštine - kratko je rečeno iz Demokratskog fronta Budva.

U zgradi Opštine su gradonačelnik Marko Carević i predsednik parlamenta Krsto Radović.

MILOGORCI HOĆE NA SILU DA SMENE LEGALNU VLAST U BUDVI! Upravna inspekcija došla da uvede "NOVE FUNKCIONERE", NAROD SE ODMAH OKUPIO DA SPREČI NEPRAVDU!

 

 

 

Carević je poručio građanima Budve da se jutros brani njihova izborna volja.

On je ponovio da Upravna inspekcija nema ovlašćenja da imenuje i postavlja predsednike Opštine i Skupštine opštine.

„Ne znam zašto je ovolika okupacija i opsada Budve. Mi smo prinuđeni da se branimo i da branimo izbornu volju građana Budve. Ako Upravna inspekcija dođe u radno vreme, potpuno smo otvoreni, nema potrebe da se radi ova opsada i okupacija Budve. Ovakva okupacija se ne pamti ni za vreme najvećih okupatora na ovim prostorima. Mi poštujemo zakone ove države. Ono sto ne prihvatamo je da Upravna inspekcija kao nenadležna, svojim zapisnikom postavlja navodno novu većinu. To je prekoračenje ovlašćenja i podnijeli smo protiv toga krivične prijave. Jedino ko je nadležan je Upravni sud. Ovde se zakoni ne poštuju od onih koji ih kreiraju“, kazao je Carević.

 

 

„Umesto turista, rano jutros u Budvu stigle desetine policijskih kombija. Neće moći pendrek demokratija, napisao je na svom Fejsbuk profilu funkcioner Demokrata Danilo Šaranović.

Podsetimo, Upravna inspekcija sinoć je došla je u prostorije Opštine Budva, zajedno sa Vladimirom Bulatovićem i Snežanom Kuč, u nameri da ih uvede kao nove funkcionere, ali opštinska vlast nije dozvolila pristup.

Marko Bato Carević podneo je krivične prijave protiv tri inspektora Upravne inspekcije, kao i protiv odbornice DPS Snežane Kuč i lider budvanskog odbora Crnogorske Vladimira Bulatovića zbog „zloupotrebe službenog položaja, stvaranja kriminalne organizacije za nasilno preotimanje vlasti i upad u službene prostorije“.

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Muki

pre 3 godine

Je l ustao narod da brani svoju volju i slobodu i sebe, nije, vidis da onda sve moze, gospodar radi sta mu volja.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija