• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/In4s

17.06.2020

10:50 >> 15:04

OPSADA BUDVE! Napeto ispred Centra bezbednosti, uhapšene 23 osobe, Carević i Radović prebačeni u bolnicu, u opštinu uveli "nove funkcionere"! (FOTO/VIDEO)

Balkan

OPSADA BUDVE! Napeto ispred Centra bezbednosti, uhapšene 23 osobe, Carević i Radović prebačeni u bolnicu, u opštinu uveli "nove funkcionere"! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Nakon brutalnog prebijanja i hapšenja funkcionera opštine Budva, policija je blokirala ulaz u grad. Kako prenose mediji, ulaz u Budvu obustavljen je sa svih strana, a specijalci kontrolišu svaku raskrsnicu. U međuvremenu su izglasali i u opštinu uveli "nove funkcionere"

 

 

Funkcioneri SO Budva oslobođeni odgovornosti

Gradonačelnik Budve Marko Carević, predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović i ostali funkcioneri Opštine Budva pušteni su na slobodu.

Više o tome šta je Carević rekao nakon što je pušten možete pročitati OVDE.

DF odgovorio DPS-u: Nećete još dugo pljačkati, hapsiti i bacati suzavce

Demokratski front je saopštio da su se "javili iz DPS-a lažni evropejci koji su osuđivali nogu na vratu Džordža Flojda, ali im je zato noga na vratu građanina Crne Gore i od naroda izabranog predstavnika Mladena Mikijelja čuvanje poretka i "modernosti" Crne Gore".

 

 

Oglasio se i DPS: Razularena masa, nemili događaji, opomena..

Nakon hapšenja budvanskih političara, bacanja suzavca i lomljave stakla, oglasila se vladajuća stranka Mila Đukanovića.

Demokratska partija socijalista optužila je opozicioni Demokratski front i demokrate da planski i sa predumišljajem osporavaju i izazivaju institucije države Crne Gore, koje su, tvrde, u svim situacijama pokazale maksimum tolerancije, ali i odlučnost da zaštite Ustav i zakone države.

U reagovanju povodom jutrošnjeg hapšenja čelnika budvanske opštine i njihovih saradnika, iz DPS-a, stranke koja je preuzela vlast u budvanskoj opštini, poručuju da veruju da će nakon tog događaja svi koji ne poštuju pravni poredak Crne Gore razumeti da nasiljem i primitivizmom nikog neće zaplašiti.

- Na ovu činjenicu ukazujemo i onima koji danas u Budvi u osvetničkom maniru pokušavaju da crtaju mete našim odbornicima i predsedniku Opštinskog odbora DPS u Budvi - navodi se u saopštenju DPS dostavljenom Tanjugu.

 
Sveštenici i monasi iz Budve došli su pred opštinu da pruže podršku okupljenima.

Mitropolit Amfilohije: Nadam se da će se crnogorska vlast otrezniti

Uhapšene 23 osobe zbog ometanja policije u vršenju službene radnje

Policija u Budvi privela 23 osobe zbog sprečavanja policijskih službenika u vršenju službene radnje, saopšteno je iz Uprave policije.

Pohapšeni funkcioneri Budve prebačeni u bolnicu

Funkcioneri opštine Budva Bato Carević i Krsto Radović su iz Centra bezbednosti u Budvi prevezeni u bolnicu u Risnu kako bi im se ukazala medicinska pomoć.

 

 

U opštini Budva uveli "nove funkcionere"

Posle nečuvene bruke i brutalne policijske intervencije, policija je uvela ‘’novo rukovodstvo’’- takozvanog predsednika Opštine Vladimira Bulatovića (Crnogorska) i ‘’predsednicu’’ SO Snežanu Kuč (DPS)

Više o smeni uhapšenih funkcionera i uvođenju "novih" možete pročitati OVDE.

Podsetimo, gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović, uhapšeni su jutros ispred zgrade opštine.

Takođe, uhapšeni su i menadžer Opštine Budva Milo Božović, sekretar za investicije Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović, šef Carevićevog kabineta, kao i Đorđe Vujović, Carevićev savetnik i bivši predsednik SO Budva. 

Situacija je napeta ispred Centra bezbednosti

Ispred Centra za bezbednost u Budvi nalazi se nekoliko stotina građana, a policijske snage su kordonima opasale i to zdanje kao i opštinu koja se nalazi oko 50 metara dalje. Pratite uživo snimak situacije u tom gradu.

 

 

Demokratski front je objavio sliku uhapšenog Carevića koji stisnutom pesnicom pozdravlja narod okupljen oko policijske stanice.

Prilikom hapšenja Vujović je teško je povređen. Kako prenose mediji, policija ga je prebila i bacila sa stepeništa. Trenutno se nalazi u budvanskom Domu zdravlja sa ozbiljnim povredama kičme.

Ispred policijske zgrade u Budvi građani protestuju zbog hapšenja funkcionera.

Uzvikuju "Ne damo Budvu", a upućuju parole zaposlenima u Morskom dobru čija se zgrada nalazi preko puta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 3 godine

Njihova zemlja, njihov grad, njihova država, mogu da rade šta hoće i da hapse koga hoće, šta se mi petljamo i komentarišemo pa da nam opet prišiju da potpaljujemo komšiluk ko 90-ih. Dosta bre, daj da se mi zabavimo ovim našim stvarima u Srbiji, koronom, izborima i nezaposlenima, imamo mi pametnija posla nego se mešati u crnogorske probleme

peđa

pre 3 godine

o čemu ti to pričaš?! Pojma ti nemaš ni sa čim, čim tako pričaš. Jado jadni nije te sramota tako nešto napisati, izjaviti....strašno..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija