• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

18.06.2020

09:28

PONOVO NAPETO U BUDVI! U zgradu opštine ušle i stara i "nova" vlast, PRISUTNA POLICIJA! (VIDEO)

Balkan

PONOVO NAPETO U BUDVI! U zgradu opštine ušle i stara i "nova" vlast, PRISUTNA POLICIJA! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Opštine Budva Marko Carević ušao je jutros u zgradu Opštine Budva. On je u kancelariji zajedno sa Vladimirom Bulatovićem i Snežanom Kuč, koje je nova većina u lokalnom parlamentu proglasila za vršioca dužnosti predsednika Opštine. Zgrada Opštine je u haosu, svuda je otpad, a zaposleni polako ulaze

Carević je izbegao da se rukuje sa Bulatovićem, a u kabinetu su i šef Nikola Jovanović, sekretar za investicije Mladen Mikijelj.

U svoj kabinet sa saradnicima je stigao i predsednik SO Budva Krsto Radović. On je poručio da je Opština oslobođena. Radović je krenuo na sastanak.

Pre ulaska Carevića i Radovića izbile su tenzije ispred zgrade opštine pošto je Bulatović na poziv Mijomira Pejovića (demokrate) izašao ispred zgrade. Tada je  nastalo komešanje. Privatno obezbeđenje nasrnulo je na odbornika Demokratskog fronta Đorđija Vujovića. On je prozvao Dragana Purka Ivančevića da je angažovao obezbeđenje.

 

 

Nakon što su Vujović i Pejović izgurani iz zgrade od obezbeđenja, građani su pokušali da probiju policijski kordon, ali posle komešanja, odbornici du smirili masu.

Podsetimo, vrlo napeta situacija bila je juče u Budvi. Policija je pokušala da obezbedi da „nova vlast“ preuzme SO Budva i tom prilikom uhapšena je 21 osoba, među kojima i gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik opštine Krsto Radović.

 

 

Incidenti su počeli ujutru nakon što su lokalni funkcioneri odbili da dozvole Upravnoj inspekciji da sprovede rešenje, kojim je traženo da se Bulatoviću i Kuč omogući da koriste prostor, odnosno da rade. 

Njih dvoje su juče uz asistenciju policije ušli u zgradu SO, nakon čega su promenjene i sve brave na vratima jer na njima nije bilo ključeva. Odluka nove skupštinske većine sa sednice u turističkom naselju “Slovenska plaža” o smeni Carevića i Radovića i izboru Bulatovića i Kuč za vršioce dužnosti, međutim ni juče nije zavedena u arhivi budvanskog parlamenta jer nije bilo službenog pečata, za koji je Carević sinoć rekao da su “na svom mestu, kod izabranog predstavnika naroda”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija