• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/In4s

20.06.2020

09:39

OTKRIVENA MAFIJAŠKA POZADINA DPS PUČA U BUDVI! Milov prljavi trag vodi do Buljarica!

Balkan

OTKRIVENA MAFIJAŠKA POZADINA DPS PUČA U BUDVI! Milov prljavi trag vodi do Buljarica!

Podeli vest

Šta je razlog DPS-a da po svaku cenu i uz kršenje svih normi želi da se dočepa vlasti dva meseca pre redovnih izbora

Portal IN4S otkrio je mafijašku pozadinu brutalnog otimanja vlasti u Budvi:

U svetlu svakodnevnih događaja sa Srpskom pravoslavnom crkvom i nedavnih događaja sa opštinom Budva (ko ne zna, DPS hoće pošto-poto da smeni vlast tako što su "kupili" odbornika opozicije da glasa za smenu predsednika Opštine i predsednika SO), red je da napišemo ponešto na temu – šta je razlog DPS-a da po svaku cijenu i uz kršenje svih normi želi da se dočepa vlasti dva meseca pre redovnih izbora? Kakve veze bi to imalo sa crkvom uopšte?

Foto: In4s

Naime, za vreme mandata DPS-a (da ne kažemo u toku višedecenijske pljačke Budve) a u dogovoru "za stolom" između Duška Kneževića i Mila Đukanovića, pao je dogovor da Opština i Jadranski sajam AD, Duška Kneževića otvore novu kompaniju (Expo Budva), u koju će uneti zemlju kao ulog.

Foto: In4s

Kao i obično, mislili su "dobro" Crnoj Gori. Ideja je bila da se izgradi jedan kongresni centar koji će raditi na promociji turizma, itd.

Ništa od toga bilo nije, kao i obično, ali kompanija "Expo Budva" je nastavila da postoji. U međuvremenu, Kneževićev "Expo Invest" sumnjivim preprodajama vlasništvo nad zemljištem prebacuje kroz svoje firme.

Foto: In4s

Vraćamo se na temu. Zajednička firma "Expo Budva" na volšeban način daje saglasnost firmi "Mia Investments" prošle godine da može da gradi velike zgrade koje apsolutno ne pripadaju planu za izgradnju kongresnog centra, a tu saglasnost daje bez saglasnosti Opštine jer u njoj nema više DPS-SDP koalicije koja je i aminovala taj posao.

Sadašnja vlast ne dozvoljava gradnju tog kompleksa turskim investitorima, odbili su ih novembra 2019, zli jezici kažu da iza tih firmi stoji ekspert za biračke spiskove Branimir Gvozdenović.

Foto: In4s

O biračkim spiskovima nećemo sada puno pričati, većina ljudi Crnoj Gori zna odlično šta se i kako u Budvi radilo, u periodu dok je vladao DPS sa ili bez koalicije. Krivične prijave protiv DPS-a je nova vlast u Budvi 2016. godine poslala u Specijalno državno tužilaštvo, no tajnovidac Katnić nije imao vremena tim da se bavi zbog traženja potopljenog oružja u lažnoj aferi "Državni udar".

Možda je glavni razlog svih prethodnih dešavanja ta sada već čuvena Buljarica.

Evo najjednostavnije gospodo.

Foto: In4s

U prilogu imate izveštaj Saveta za privatizaciju o prodaji državne zemlje u Buljarici putem tendera na koji se javila samo jedna firma, registrovana na Kajmanskim ostrvima. Savet za privatizaciju je odredio cenu po m2 u iznosu od 22 evra za kupovinu zemlje (priobalje da naglasimo ipak) te cenu zakupa u potezu Morskog dobra od 2 evra.

Foto: In4s

Da prevedemo, deo Morskog dobra obuhvata pojas pri moru u dubini između 100 i 200 m. Pena od mora za 2 evra.

Usled zgražavanja javnosti, Savet je odbacio ponudu jer je investitor tražio "promenu master plana".

Foto: In4s

Inače reč je o priličnom broju nepovezanih parcela. Sada stiže najbolje, izdržite.

Da bi se raspisali ovakvi tenderi, Vlada je morala da dobije saglasnost Opština koje su ispred vlade odredjene za upravljanje tim zemljištem. Opština Budva nije dala saglasnost za tu "valorizaciju" od pre godinu dana. Uprkos činjenici da je zakon izmenjen pre 3 godine upravo da bi se Opštinama smanjila moć, a Ministarstvo za razvoj moglo da određuje šta je kapitalna investicija te zaobiđe odluke opština ako se pobune, potpis Predsednika Opštine je ipak neophodan.

Foto: In4s

Opoziciona Budva nije pristala da se po kupovnoj ceni od 22 evra, te zakupnoj ceni obale od 2 evra, raskrčmi jedan od poslednjih nedevastiranih dragulja crnogorske obale, nekoj nepoznatoj of šor firmi sa Kajmanskih ostrva.

Gde u tu igru ulazi crkva pitate se.

Foto: In4s

Pa evo samo delića imovine Crkve tj. imovine manastira Gradište, za kojeg ni Crnogorci možda nisu čuli, uprkos tome što je izgrađen 1116. godine. Pominje se u Povelji Kralja Milutina iz 1306. godine.

Foto: In4s

Dugo je bio metoh manastira Dečani a u njemu je napisan prvi Srpski bukvar koji je 1597. godine štampan u Veneciji. Dosta istorije, pođite tamo ako vas zanima, govorimo o Buljarici. Manastir Gradište je vlasnik nekoliko parcela, koje se nalaze u priobalju Buljarice, a koje su određeni krugovi dolazili da kupe neposredno pre tendera o "valorizaciji".

Foto: In4s

Projekat je sam po sebi predstavljao betonizaciju Buljarice pa su se svi meštani pobunili. Meštane i udruženja za zaštitu je podržala i Mitropolija te je tom prilikom Amfilohije rekao da zemlju prodavati neće, već da bi je dali samo za dobrobit građana, samim tim se stavivši na stranu "Deklaracije o Buljarici".

Foto: In4s

Ako novi zakon proradi, Manastir Gradište i sva njegova imovina (50 ha na Buljarici) prelazi u državne ruke. U ruke države koja hoće za 22 evra da proda obalu, najlepšu na svetu, kajmanskim investitorima nepoznatog porekla, čija je predstavnica u Crnoj Gori bivša radnica Ministarstva za održivi razvoj i turizam, koji je i dao predlog o "valorizaciji".

Ovo je otprilike presek zašto DPS histerično želi da smeni vlast u Budvi preko satelita, te jedan od razloga zašto žele "Zakon o slobodi veroispovesti".

Nadamo se da su sada neke stvari makar malo jasnije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zivota

pre 3 godine

Samo sa istinom se moze boriti. Zato izadjite na upravo raspisane izbore u sto vecem broju da bi razbucali te lopove koji bi prodali za sicu sve tudje a svoje ne daju nikome.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija