• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

23.06.2020

19:29

GRCI OBJAVILI! EVO KAKO ĆE IZGLEDATI KARANTIN ZA TURISTE koji su pozitivni na koronu!

Balkan

GRCI OBJAVILI! EVO KAKO ĆE IZGLEDATI KARANTIN ZA TURISTE koji su pozitivni na koronu!

Podeli vest

Grčka ministarstva ekonomije, zdravlja i turizma zajednički su donela odluku o tome gde će boraviti turisti kod kojih je potvrđena infekcija Covid-19, a koji imaju blage simptome i ne zahtevaju bolničko lečenje

Privremenim rešenjem tri ministarstva dopunjuje se stvaranje „karantinske“ hotelske mreže i omogućava sigurno otvaranje grčkog turizma, piše Telegraf.rs.

Stoga su odredbe od danas stupile na snagu, dok se ne odredi odgovarajuća regionalna jedinica ili ostrvo kao smeštaj privremenog boravka pojedinaca koji su inficirani koronavirusom, sledeće:

* Svaki ugostiteljski objekat koji sadrži do 10 soba, mora imati jednu sobu namenjenu za karantin.

* Svaki hotel/rizort koji ima do 50 soba, mora odrediti 2 sobe za karantin potencijalno zaraženih turista.

* Hoteli koji sadrže više od 50 soba moraju nameniti 3 odsto smeštajnih kapaciteta za uslove karantina.

Ministar turizma Haris Teoharis izjavio je da je siguran nastavak grčkog turizma prvi prioritet države.

Danas je, kako je objasnio, napravljen važan korak koji će turistima uliti osećaj sigurnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bojkot grcke

pre 3 godine

Može da izgleda kako oče god hoće! Otkazao sam grčku! I nemam nameru da idem skoro, ovo je bezobrazluk šta nam rade!

Izbori 2024

Vesti

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!
Društvo

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!

"Pomoćnik direktora me je prvo snažno udario ramenom u grudni koš, da bi me kasnije ponovo napao, uhvatio me za revere i gurnuo na vrata tom silinom da ih je otvorio", priča Denis Šabanović, nastavnik srpskog i bosanskog jezika u srednjoj Tehničkoj školi u Tutinu koji je nastavnika i pomoćnika direktora Imera Ademovića optužio da ga je, prvo verbalno, a onda fizički napao posle redovne sednice Nastavničkog veća.

18.04.2024

17:47

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija