• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug/Indeh.hr

24.06.2020

12:44

REGION U BORBI PROTIV KORONE! U Zagrebu zaraženo još 11 ljudi, u Sloveniji registrovano 7 novih slučajeva!

Balkan

REGION U BORBI PROTIV KORONE! U Zagrebu zaraženo još 11 ljudi, u Sloveniji registrovano 7 novih slučajeva!

Podeli vest

U Zagrebu je potvrđeno još 11 slučajeva korona virusa, izjavio je direktor Zavoda za javno zdravlje "Dr Andrija Štampar" Zvonirmi Šostar, te najavio da će gradskom štabu civilne zaštite predložiti uvođenje obaveznog nošenja maski u javnom prevozu

- U protekla 24 sata je 11 novozaraženih korona virusom. Njih sedam je dijagnostifikovano u Klinici za zarazne bolesti, a četiri u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar" - izjavio je Šostar.

Sada Zagreb ukupno broji 51 aktivni slučaj zaraze, rekao je i dodao kako je samoizolacija u protekle dve nedelja određena za ukupno 491 osobu, od toga u protekla 24 sata za njih 70, prenosi Index.hr.

Istakao je da je juče testirano 158 osoba.

APEL MINISTARSTVA Ako imate temperaturu, kašalj ili bol u grlu, JAVITE SE PRVO U DOM ZDRAVLJA!

Šostar je naglasio i kako od tih 11 novozaraženih osoba, njih šestoro ima epidemiološku anamnezu i kontakte, ali petoro nema nikakvu - niti su bili u kontaktu s osobama sa simptomima niti su putovali i slično.

Slovenija

U Sloveniji je zabeleženo sedam novih slučajeva korona virusa od 1.222 testiranih, saopštila je danas slovenačka vlada.

Nakon što je 13 pozitivnih slučajeva zabeleženo u ponedeljak, što je rekordan broj posle 24. aprila, broj zaraženih je u skladu sa brojem novozaraženih poslednjih sedmica, preneo je STA.

Prethodnog dana nije bilo novih smrtnih slučajeva, tako da ukupan broj preminulih i dalje iznosi 111.

Ukupan broj zaraženih od korona virusa je 1.541, a testirano je 95.387 osoba.

STEŽEMO PROTIVEPIDEMIJSKI OBRUČ, ŽELIMO DA SASEČEMO RAST BROJA ZARAŽENIH Janković: Virus i dalje ima potencijal širenja

Sedam pacijenata se nalazi u bolnicama, što je za dva više nego prethodnog dana, dok se dva pacijenta nalaze na odeljenjima intezivne nege.

Nijedan pacijent juče nije pušten iz bolnice, saopštla je slovanačka vlada.

Republika Srpska

U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj je registrovano 44 novozaraženih korona virusom, što je ukupan broj od početka epidemije povećalo na 1.975.

Kako je saopštio Institut za javno zdravlje RS radi se o 24 muških i 20 ženskih osoba, od kojih je 16 mlađe, 24 srednje i četiri osobe starije životne dobi.

NEĆEMO IMATI POTREBE DA SE VRAĆAMO RIGOROZNIM MERAMA POPUT POLICIJSKOG ČASA! Tiodorović: Moramo da budemo savesniji

Prema mestu prebivališta, šest osoba je iz Teslića, pet iz Srpca, po četiri iz Banjaluke i Prijedora, po tri iz Bratunca, Kozarske Dubice i Ljubinja, po dve iz Zvornika, Pala, Doboja, Milića i po jedna iz Kostajnice, Vukosavlja, Modriče, Bijeljine, Kneževa, Mrkonjić Grada, Rogatice i Laktaša.

Do sada je u Republici Srpskoj preminula 121 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija