• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ B. BABIĆ

29.06.2020

23:15

VEĆE USTAŠE OD USTAŠA! SKANDALOZNE PRETNJE U CRNOJ GORI! Milov 'đakon' Srbima preti novom 'Olujom'!

Balkan

VEĆE USTAŠE OD USTAŠA! SKANDALOZNE PRETNJE U CRNOJ GORI! Milov 'đakon' Srbima preti novom 'Olujom'!

Podeli vest

Samozvani đakon lažne CPC Stevo Mašanović otvoreno Srbima zapretio etničkim čišćenjem gorim od "Bljeska" i "Oluje" Protiv Mašanovića podneta krivična prijava

Stevo Mašanović (45) iz Tivta, samozvani đakon nepriznate raskolničke crnogorske pravoslavne crkve (CPC), zapretio je Srbima etničkim čišćenjem po ugledu na ustašku zločinačku akciju 'Oluja'! Mašanović, inače bivši podoficir Vojske Jugoslavije (!?!), na društvenim mrežama je doslovce napisao da srpski narod čeka užas veći od 'Bljeska' i 'Oluje', ustaških akcija u kojima je ubijeno više od 3.000 i proterano bezmalo 300.000 Srba.

Priviđaju mu se četnici

Nećete, četnici, Božiju vam vjeru dajem, ni milimetar. Neretva i Sutjeska, 'Bljesak' i 'Oluja' će vam biti obdanište što vas ovde čeka
Stevo Mašanović, 'đakon' raskolničke, nepriznate CPC

"Nećete, četnici, Božiju vam vjeru dajem, ni milimetar. Neretva i Sutjeska, 'Bljesak' i 'Oluja' će vam biti obdanište što vas ovde čeka. Mantije mi moje. Multietnička, nikad multičetnička. Taman me brade i mantije koštalo. E, viva Montenegro, e viva Crna Goro, majko!", napisao je Mašanović na Fejsbuku uz postavljen spot pesme 'Svetinja' zloglasnog ustaškog pevača Miroslava Škore!?!

Antisrpska histerija

Protiv Mašanovića je zbog ovoga podneta krivična prijava zbog sumnje da je izazivao nacionalnu, rasnu i versku mržnju. On je, inače, svojevremeno bio podoficir u Vojsci Jugoslavije. Potom je više godina radio kao pripadnik službe bezbednosti Aerodroma Tivat, a decembra 2018. rukopoložen je za 'đakona' CPC.

I dok sam Mašanović juče nije odgovarao na naše pozive i poruke komentarišući ove pretnje, sveštenik SPC u Crnoj Gori Miajlo Backović objašnjava da je Mašanović jedan smešni lokalni 'veseljak', inače bivši 'veliki Srbin'.

Pavićević: Ovo je posledica
Đukanovićevog antisrpstva

Vladimir Pavićević, direktor Društva za istraživanje politike, kaže da su građani Crne Gore zgroženi ovom objavom.
- U pravnom smislu, veoma je dobro da je ta osoba procesuirana za izazivanje rasne, nacionalne i verske mržnje. U političkom smislu, ova objava može se posmatrati kao posledica kleronacionalističkog usmerenja DPS-a Mila Đukanovića. Politika DPS-a sva se izrodila u izazivanje mržnje i podela. Nekada je ta mržnja bila usmeravana ka muslimanima, Albancima i Hrvatima, a danas se temelji na antisrpskim elementima. Vrh DPS-a lansira opasne političke ideje koje u nekim slučajevima poput ovog mogu možda podstaći nekog fanatika da počini kakvo zlo - upozorava Pavićević.

- Stevo je prelomio u mozgu i pomislio da će mu to konvertitstvo biti jako isplativo. Možda i hoće, ali kratkoročno. U svetlu današnjeg praznika ne mogu da ga opravdam, ali mogu kao pravi sveštenik i kanonski da ga shvatim i da ne osudim grešnika, već greh. To što je rekao, zvučalo bi strašno i stravično da to kaže neko ozbiljan, ali svakako je on to rekao u duhu aktuelne politike odlazeće vlasti. Njih iz vrha režima Mila Đukanovića smatram odgovornim za ovu izjavu, a Mašanović je samo odjek strašne antisrpske histerije - navodi Backović.

Psihički poremećen

Politikolog Vladislav Dajković podvlači da je Mašanović, koji danas preti progonom Srba iz Crne Gore, svojevremeno iz Zvornika prebegao u Crnu Goru.

- On je istovremeno i član vladajuće partije i aerodromskog obezbeđenja kome je posao obezbedila baš ta partija. Lažnom đakonu nepriznate kvazicrkve poručujem da mi njega nećemo terati iz Crne Gore jer psihički poremećenim osobama treba pomoći, a ne biti grub prema njima - navodi Dajković.
 

U Podgorici klicali: "Srbe na vrbe"

Na porodicu Zlatka Rakočevića, člana Nove srpske demokratije, u subotu je izvršen brutalan napad u podgoričkom naselju Donji Kokoti. Rakočevići su napadnuti staklenim flašama, kamenjem i jajima, uz pokliče "Srbe na vrbe".
"Hvala mojim dobrim komšijama Miranovićima i Uskokovićima što su mi jajima i kamenjem gađali kuću dok mi je muž u Morači. To vam očigledno nije bilo dovoljno, pa ste i staklenom flašom gađali! Ja i moja beba Julijana, koja za par dana puni šest meseci, zahvaljujemo vam od srca i osećamo se sigurno u svojoj kući i državi. Hvala vam što ste izvršili napad na nas uz povike 'Srbe na vrbe', noseći zastave Crne Gore i razne rekvizite. Patriotski, nema šta! Zahvaljuju vam se i moji svekar i svekrva od 80 i kusur godina, koji su nalivali vrt i koji su mogli biti povređeni. Hvala vam", objavila je Rakočevićeva žena Jovana na društvenim mrežama. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

RASKRINKAVANJE ĐUKANOVIĆA! MILO JE OD GLOBALNIH SATANISTA DOBIO ZADATAK DA UNIŠTI PRAVOSLAVLJE! Evo otkud toliko zlo u Crnoj Gori!
Balkan

RASKRINKAVANJE ĐUKANOVIĆA! MILO JE OD GLOBALNIH SATANISTA DOBIO ZADATAK DA UNIŠTI PRAVOSLAVLJE! Evo otkud toliko zlo u Crnoj Gori!

Đukanović je napadom na Crkvu ogolio konačne namere. Od globalnih satanista dobio je zadatak da eliminiše pravoslavno hrišćanstvo iz Crne Gore, da formira partijsku "Crkvu", pounijati pravoslavce i iščupa korene tradicionalne Crne Gore, napisao je na Fejsbuku predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević

28.06.2020

14:15

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija