• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.07.2020

14:22

BiH PREDNJAČI PO BROJU ZARAŽENIH U REGIONU! U S. Makedoniji skoro 10.000 obolelih, u Crnoj Gori još 97 pozitivnih na kovid-19!

Balkan

BiH PREDNJAČI PO BROJU ZARAŽENIH U REGIONU! U S. Makedoniji skoro 10.000 obolelih, u Crnoj Gori još 97 pozitivnih na kovid-19!

Podeli vest

Prema poslednjim dostupnim podacima, Bosna i Hercegovina zabeležila je najveći porast broja slučajeva korona virusa, budući da u toj zemlji broj novozaraženih iznosi 218

U entitetu Federacija BiH registrovano je 72 novozaraženih, a na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu na korona virus je testirano je 287 uzoraka.

Na sarajevskoj klinici Podhrastovi smešteno je 69 pacijenata, jedan je preminuo, a jedan je na respiratoru.

U Republici Srpskoj tokom 24 časa pre poslednjeg preseka stanja korona virus je potvrđen kod 146 osoba, a prijavljena su dva smrtna slučaja.

Kako javlja Srna, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Srpske, Opštoj bolnici Bijeljina i fočanskoj bolnici u istom periodu izvršeno je testiranje 655 laboratorijskih uzoraka.

 

 

Prema poslednjem preseku stanja u Severnoj Makedoniji, objavljenom juče u 16 časova, u prethodna 24 časa testirano je 1.312 uzoraka na korona virus, od kojih su 123 bila pozitivna, a oporavile su se 74 osobe, dok su tri osobe preminule.

Kako su saopštili nadležni, od izbijanja epidemije ukupan broj zaraženih u Severnoj Makedoniji dostigao je 9.669.

Ozdravilo je 5.145 osoba, 445 osoba je preminulo, a trenutni broj aktivnih slučajeva je 4.079.

Od poslednjeg preseka, u Albaniji je potvrđeno 108 novih slučajeva COVID-19, a od početka epidemije tamo je zaraženo ukupno 4.466 osoba.

Do sada su testirana 31.383 pacijenta, a od posledica COVID-19 preminule su ukupno 123 osobe.

Kako javlja internet portal exit.al, tehnički komitet Ministarstva zdravlja Albanije odobrio je odluku kojom će privatnim bolnicama i laboratorijama biti omogućeno da vrše testiranje na COVID-19.

Testiranje će biti dozvoljeno samo osobama koje imaju zvanični zahtev za test kao uslov da mogu da putuju u drugu zemlju.

 

 

Pre ove dve odluke, pojedinci su mogli da se testiraju samo ako pokažu simptome virusa ili se veruje da su bili u kontaktu sa nekim za koga je potvrđeno da je zaražen.

U Hrvatskoj su zabeležena 104 nova slučaja korona virusa, pa je broj obolelih u Hrvatskoj sada 1.112.

Trenutno su 132 osobe na bolničkom lečenju, a sedam pacijenata je na respiratoru.

U Hrvatskoj je testirano još 1.417 osoba, 3.394 osobe su se oporavile.

Od izbijanja epidemije u toj zemlji ukupno je preminulo 128 osoba, a ukupno su testirane 108.222 osobe.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore okončale su PCR analizu još 487 uzoraka, a 97 rezultata bilo je pozitivno na korona virus.

Prijavljen je još jedan smrtni slučaj, a ukupan broj smrtnih slučajeva u Crnoj Gori koji su povezani sa COVID-19 od početka juna je 31.

 

 

Prijavljen je oporavak kod 42 slučaja, tako da je ukupan broj oporavljenih od 14. juna 223.

Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 1991, prenosi podgorička "Pobjeda".

U Sloveniji je registrovano 27 novih slučajeva korona virusa od ukupno 935 testiranih lica.

Kako pišu "Slovenske novice", u toj zemlji korona virusom su zaražene ukupno 2.033 osobe, do sada su testirane 125.274 osobe, a ukupan broj preminulih je 115.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija