• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

31.07.2020

23:38

STRAŠNO DIKTATOR MILO ĐUKANOVIĆ SVAKOGA DANA SVE LUĐI! NESTAĆE CRNA GORA ako ja izgubim na izborima

Balkan

STRAŠNO DIKTATOR MILO ĐUKANOVIĆ SVAKOGA DANA SVE LUĐI! NESTAĆE CRNA GORA ako ja izgubim na izborima

Podeli vest

SPC je nekim međunarodnim adresama poslednji adut koji je uveden na politički teren kako bi došlo do promene vlasti u Crnoj Gori. A kada se to desi, onda nema ni Crne Gore, poručio Đukanović

Država - to sam ja! Ovo je doslovce poručio crnogorski diktator Milo Đukanović, koji je rekao da će Crna Gora kao država nestati ukoliko on bude izgubio na parlamentarnim izborima zakazanim za 30. avgust!

Đukanović tvrdi da "centri izvan Crne Gore" koriste Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) kako bi srušili vlast, pokušavajući da, kako je rekao, isprave ono što nisu uspeli da završe 2016. godine".

Politički spin

Sve to je niskobudžetni politički spin na nivou seoske šale i doskočice. Đukanović, kao i drugi diktatori, misli da je on država
Milun Zogović, poslanik DF

Crnogorski lider je na ovaj način direktno optužio Srbiju i Rusiju, budući da je pre četiri godine tvrdio da je navodni državni udar planirala zvanična Moskva, uz podršku Beograda!?

Hoće svoju Crkvu

Đukanović ponavlja i da ni po koju cenu neće odustati od obnove "crnogorske pravoslavne crkve".

- SPC je u prvom trenutku krenula sa manipulativnom idejom da odbrani svetinje od Crne Gore, koja ih je izgradila. Ali pojavile su se i druge adrese koje su zainteresovane za sve ovo, koje su se setile da pokušaju da poprave ono što nisu uspele 2016. godine. Poseglo se, naravno, za Crkvom. Ona im je poslednji adut koji je uveden na politički teren kako bi došlo do promene vlasti u Crnoj Gori. Zato je vrh SPC bagatelisao razne dobre ponude, oni su usmeravani od međunarodnih adresa, jer je sve jednostavnije ako se promeni vlast. A kada se to desi, onda nema ni Crne Gore! - rekao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, SPC mora biti "odgovoran subjekt u Crnoj Gori" i mora da se ponaša u skladu sa zakonima zemlje.

- Nikada nisam rekao da je Amfilohije na čelu "ludačkog pokreta". U svim razgovorima s mitropolitom precizno sam kazao da mislim da je važno za budućnost Crne Gore uspostaviti jedinstvenu Crkvu Crne Gore, koja će objediniti sav pravoslavni živalj u našoj zemlji. Vrlo uvereno ću do poslednjeg daha raditi na obnovi crnogorske pravoslavne crkve - poručio je Đukanović.

Nema odlaganja izbora

Milo Đukanović rekao je da će tokom narednog meseca Crna Gora imati punu kontrolu nad epidemijom korone i da zato ne treba razmišljati o odlaganju izbora.
- Epidemiju ne treba politizovati. Državni organi moraju da urade sve što je u našoj moći da je vratimo pod kontrolu kako smo to uradili u prvom talasu. Uveren sam da ćemo tokom narednog meseca imati punu kontrolu. Mislim da zato ne treba razmišljati o odgađanju izbora... - rekao je Đukanović.

Komentarišući ove navode, poslanik opozicionog Demokratskog fronta Milun Zogović kaže da su histerični ispadi poslednjeg evropskog diktatora najbolji dokaz sve većeg straha od rezultata parlamentarnih izbora.

- Izbori 30. avgusta i zvanično će biti kraj vladavine Đukanovićeve kriminalne hobotnice. I Milo to jako dobro zna. Zato sada vezuje opstanak države sa svojim opstankom na vlasti. To je, dakle, niskobudžetni politički spin na nivou seoske šale i doskočice. Nema tu nikakvog ozbiljnog političkog stava. Đukanović, kao i drugi diktatori, govori o svom subjektivnom osećaju, vodeći se time šta za njega znači gubitak vlasti, a on veruje da je država on sam... Planira, kaže, i da pravi svoju Crkvu, pa me ne bi čudilo da u krajnjem planira i da uzme kandilo u ruke i nasledi Miraša Dedeića na čelu njegove nevladine organizacije - ističe Zogović.

Poznati scenario

Milisav Paić, šef Srpskog spoljnopolitičkog kruga, ocenjuje da su Đukanovićevi stavovi o "neprijateljskim ciljevima SPC protiv nezavisnosti Crne Gore" odranije dobro poznati predizborni scenario zavere.

Moj ugao
ŽIKA GOJKOVIĆ
POKS

Srpski političari i svi opozicioni politički akteri treba da stanu na jednu listu i udruže se sa koalicijom koju je formirao Demokratski front. To je jedini način da se diktator pošalje na smetlište istorije.

- Đukanović time hoće da homogenizuje svoje biračko telo i da, ako je ikako moguće, očuva uzdrmanu vlast. U toku prethodnih izbora "sprečen je državni udar" koji su navodno podržali Beograd i Moskva, a sada smenu vlasti navodno treba da sprovede SPC i zato je treba marginalizovati i zameniti lojalnom, politički podobnom takozvanom Crkvom. U osnovu, režim gradi Crnu Goru na otklonu prema svim svojim srpskim istorijskim temeljima, pri čemu otvoreno preti onima koji se deklarišu kao Srbi, očekujući da će se njihov broj u perspektivi smanjiti - upozorava Paić.
 

 

Da se ja pitam
GORAN DANILOVIĆ
UJEDINJENJA CG

U svakoj ozbiljnoj evropskoj državi akademska zajednica bi predsednika kakav je Đukanović proglasila za šarlatana i on bi morao da podnese ostavku..




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 3 godine

па то је типично размишљање једног ПОГЛАВИЦЕ ,а он то и јесте,јер црногорци,као и шиптари још увек живе у племенском друштву.ПОСЛЕ МЕНЕ ПОТОП

Marcco

pre 3 godine

Osam meseci sam proveo (poslovno) u Albaniji i shvatio sam jedno. Mentalitet Albanaca i Crnogoraca je isti, s tim da su Albanci zadržali čojstvo.

token

pre 3 godine

Kako mogu da zive u doba plamena kad nemaju ni seme ni pleme! Poglavica je velika razlika od mila! Poglavica cini za svoje pleme a milo cini za sebe i zapad tak ne mozes govorit!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija