• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

31.07.2020

09:07

SRBIN "IMA ŽELUDAC" DA IDE NA PROSLAVU "OLUJE"! Milošević se obratio javnosti i objasnio zašto ide u Knin!

Balkan

SRBIN "IMA ŽELUDAC" DA IDE NA PROSLAVU "OLUJE"! Milošević se obratio javnosti i objasnio zašto ide u Knin!

Podeli vest

Funkcioner srpske stranke u Hrvatskoj SDSS i novoizabrani potpredsednik vlade Boris Milošević smatra da je njegov najavljeni odlazak na obeležavanje vojne akcije „Oluja“ važan gest koji će poboljšati status srpske zajednice u Hrvatskoj

„To je važno jer nikad na takav način nismo razgovarali i nikad visoki predstavnik SDSS-a nije bio u Kninu. Ova vlada može da garantuje smanjenje tenzija u društvu. Dosadašnji vladajući narativi i kod Srba i Hrvata išli su na razdvajanje. Moj odlazak ili neodlazak u Knin za mnoge će značiti grešku. Za većinu Srba ‘Oluja’ je traumatično iskustvo...“, rekao je Milošević gostujući na N1 i dodao da ne može da zaboravi nevine civile ubijene nakon same akcije.

Upitan kako gleda na „Oluju“, odgovorio je da je to za njega „dvostrana slika“.

„Ne mogu da pređem preko toga i zaboravim nevine civilne žrtve i zapaljene kuće, egzodus stanovništva... To čini deo mog identiteta. Ako je moj dolazak gest, imam želudac za svaku vrstu gesta za koji smatram da bi poboljšao status moje zajednice”, naglasio je Milošević, objavio je portal Indeks.

 

 

Novi potpredsednik vlade otkriva i kako s novog položaja planira da pomogne srpskoj nacionalnoj manjini, prenosi Tanjug.

„Neka politička neslaganja izražavali smo u parlamentu, sad ćemo morati uže da sarađujemo, razgovaramo o spornim situacijama i političkim neslaganjima“, rekao je Milošević.

Podsetimo, hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je u četvrtak uveče da će potpredsednik vlade iz SDSS-a Boris Milošević prisustvovati obeležavanju 25. godišnjice vojne akcije Oluja u Kninu, a da će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved otići u Grubore.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 3 godine

Како су те лепо навукли, слепче један.

Leka

pre 3 godine

Bilo je mnogo drugih načina da Boris Milošević pokaže gest dobre volje za saradnjom sa Hrvatima, ali su ga oni "navukli" na ono što im treba - da to sto su uradili u vojnoj akciji "Oluja" nije bio zločin i etničko čišćenje Srba, o čemu govore hrvatski stenogrami sa Tuđmanovog sastanka na Brionima, već briljantna oslobodilačka akcija u domovinskom ratu u kojoj su proterali 250.000 svog stanovništva. Milošević ni u ovoj izjavi to ne pominje, već bira reči da slučajno ne uvredi hrvatsku stranu, jer za to nema želudac. Koji blam i koje poniženje za sve one izgnane, za sve srpske civilne žrtve. Sram te bilo, Borise!

goran

pre 3 godine

ti mozes ici u svoje ime i pupavcevo a nemozes u moje ime,dok sdss slavi sa njima narod u srbiji tuguje eto kaki smo mi narod

nemanjicbgd

pre 3 godine

Jajaro, udvoricka podguzo, narod srpski, te nije ovlastio da ides tamo. Ides iz licnih interesa. Vise nisi Srbin, vec prodana dusa.

NEBOJŠA

pre 3 godine

НЕ ИДЕШ ТИ ТАМО ЗБОГ СРБА НЕГО ЗБОГ СВОГ ДУП.ТА . А НИ ШЕС ПАРТИЈЕ ТИ НИКАД НИЈЕ БИО БОЉИ.СРБЕ У ХРВАТСКОЈ ДРЖЕ САМО НА ДВА МЕСТА.ПРАВЕ У ЗОО ВРТУ,А ПОДГУЗНЕ МУВЕ У САБОРУ !!!

Petar

pre 3 godine

Kakav smo to narod, zašto se uvek pojavljuju izdajnici koji će za šaku zlata da pljunu na svoje. Kako smo krenuli, nebi me začudilo da uskoro neki Srbi odu u Jasenovac koji slave ustaše a ne u Gradinu ili u Blajburg da uveličaju slavlje ustaša.

Slobodan

pre 3 godine

Kladio bi se da ima previse crnogorske krvi u sebi ali kao i posle II svetskog rata, daj mi vlast pa radi sa mnom sta hoces, doduse i boris se izvinjavao da poboljsa odnose koji su od tada "nikad bolji".

dragan

pre 3 godine

Ako ide tamo (ne mogu da je nazovem proslavom) po funkciji to jest ako to protokol predvidje to je "uredu" ..... Objasnjenje koje je dao je prizemno i bledo..... pitanje je kao ce se ponasati kasnije i braniti srpske interede akoo se sad ovako ponasa...........

Branislav

pre 3 godine

Novi potpredsednik vlade otkriva i kako s novog položaja planira da pomogne srpskoj nacionalnoj manjini, prenosi Tanjug. Miloševiću tvoj gest može samo tebi " pomoći. "

maks

pre 3 godine

Boris je samo PRVI. SVI čete priznati OLUJU kao legitimnu i pravednu oslobodilačku akciju Hrvatske vojske, koja je samo oslobodila svoj teritorij.Kao što bi učinila i svaka druga država. Što vi ne oslobodite Kosovo ??? Zato što je nezavisna i priznata država. E pa nekakva "krajina" NIKAD neče biti "država" u Hrvatskoj. Iako su imali referendum još 1990 da žele živjeti u "srbiji".. I eto, sad žive u srbiji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija