• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

06.08.2020

18:21

ŠOKANTNO! POVERLJIVA DOKUMENTA OTKRIVAJU: BAKIR PRISLUŠKUJE DODIKA! Agenti raspoređeni po celoj Republici Srpskoj, angažovano i specijalno vozilo!

Balkan

ŠOKANTNO! POVERLJIVA DOKUMENTA OTKRIVAJU: BAKIR PRISLUŠKUJE DODIKA! Agenti raspoređeni po celoj Republici Srpskoj, angažovano i specijalno vozilo!

Podeli vest

Lider SDA Bakir Izetbegović preko Osmana Mehmedagića, direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH (OBA) i svog bliskog saradnika, prisluškuje i prati člana Predsedništva BiH Milorada Dodika!

Te informacije objavio je portal "Opcija", koji tvrdi da je za tu svrhu angažovano i posebno vozilo marke BMW u vlasništvu OBA, čija je fotografija objavljena. Sarajevski agenti primećeni su na nekoliko lokacija širom Republike Srpske, a sve rade po direktnom nalogu Mehmedagića.

SRAMNO! KOSOVO I BOSNU POVEZUJU SAMO SRPSKI ZLOČINI! Bakirov SDA ponovo iznosi gnusne laži, OPET POMENULI TREBINJE I REPUBLIKU SRPSKU!

"Prema poverljivoj dokumentaciji bezbednosnih službi u BiH, koja je u posedu portala, vozilo OBA za koje postoje saznanja da se koristi za praćenje i prisluškivanje zvaničnika RS više puta je primećeno u blizini Administrativnog centra Vlade RS u Istočnom Sarajevu, ali i na drugim lokacijama širom RS. O tome svedoči i fotografija automobila marke BMW, registarskih oznaka J39-E-856, koje je u vlasništvu OBA i koji se nalazio u blizini istitucija RS, u kojima kabinet ima i Milorad Dodik", piše taj portal.

Foto: tanjug/informer/ilustracija

Komentarišući ove navode, dekan Fakulteta bezbednosti u Banjaluci Predrag Ćeranić kaže da je OBA od svog osnivanja lišena bilo kakve kontrole i da se zato dešavaju stvari poput navedenog.
- Kontrolni mehanizam postoji, ali samo na papiru. U praksi OBA radi šta hoće. Konstantna meta OBA jesu institucije RS, ponajviše Milorad Dodik i njegovi najbliži saradnici. Već 16 godina direktor OBA je Bošnjak, dok je Srbima namenjena pozicija zamenika. Ali, Sarajevu podobni Srbi tu poziciju isključivo gledaju kao lični interes. Ipak, Dodik je veoma oprezan čovek, naročito kada koristi sredstva za komunikaciju, tako da OBA nije uspela da mu naudi - naglašava Ćeranić.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PG

pre 3 godine

RS mora što pre da se ujedini sa Srbijom, to je jedino rešenje da se izbegne genocid nad Srbima kojeg su muslimani ovde nekoliko vekova sprovodili nad hrišćanima.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija