• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.08.2020

11:27

ZLOČIN U UZDOLJU! Pupovac na komemoraciji Srbima ubijenim nakon Oluje!

Balkan

ZLOČIN U UZDOLJU! Pupovac na komemoraciji Srbima ubijenim nakon Oluje!

Podeli vest

Veće srpske nacionalne manjine opštine Biskupija organizovalo je danas u Uzdolju komemoraciju civilnim žrtvama hrvatske vojno-policijske operacije "Oluja" 1995.


Predsednik Srpskog nacionalnog veća (SNV) Milorad Pupovac poručio je da će i narednih dana na mnogim mestima na širem području Knina i Dalmacije biti održane komemoracije nevinim civilnim žrtvama, s ciljem da se one ne zaborave, da zločini budu osuđeni i da se gradi mir između Hrvata i Srba.


"Svako ko misli da država može biti opravdanje za ovakve zločine, teško greši. Još više greši onaj ko misli da se mir u zemlji može graditi ako se zanemaruju ovakva stradanja i ako se ne pokaže empatija", rekao je Pupovac, prenosi portal Index pozivajući se na TV N1.


On je rekao da je potrebna osuda tog zločina, kao i da oni kojima je to posao utvrde ko ga je učinio.

"Okupljaćemo se s još jednim ciljem - da stradali ne budu povod za mržnju, za bilo koju lošu misao o ljudima koji to nisu zaslužili. Okupljaćemo se u najboljoj veri da ćemo poštujući stradanje kroz koje su prošli naši sunarodnjaci Hrvati i sunarodnjaci Srbi stvoriti društvo mira, društvo u kojem ćemo zatvoriti ratnu knjigu, društvo u kojem će ljudi živeti u miru i moći se okrenuti budućnosti", poručio je Pupovac na komemoraciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija