• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. B.

10.08.2020

09:09

OPASNO! BAKIR OPET PRETI: RS može da se otcepi samo ratom!

Balkan

OPASNO! BAKIR OPET PRETI: RS može da se otcepi samo ratom!

Podeli vest

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) i potpredsednik Skupštine BiH Bakir Izetbegović poručio je da Republika Srpska može da se otcepi ili pripoji Srbiji samo posle nekog novog rata!

Izetbegović je poručio i da apsolutno ne dolazi u obzir da Srpska postane kompenzacija Beogradu za eventualni dogovor oko Kosova i Metohije.

On je ocenio da je srpska strana u Bosni i Hercegovini već dobila 'previše' Dejtonskim sporazumom i da više od toga nikada neće dobiti.

- Ne verujem da će se među Srbima naći lider koji će potpisati nezavisnost Kosova. Ali, ako se to ipak desi, otvoriće se apetiti prema BiH i tražiće se kompenzacija za Srbe i Srbiju. Ipak, i Beograd i Republika Srpska treba da se ostave aspiracija da delovima BiH bude kompenzovan eventualni dogovor o Kosovu i Metohiji. I tamo i u BiH srpska strana i srpska vojska počinili su zločine i etnička čišćenja. Srpska strana je Dejtonskim sporazumom u BiH već dobila i previše. Sve preko toga neumitno bi vodilo u nove konflikte i scenario koji sigurno ne treba nikome, naročito ne bosanskim Srbima. Genocid ne može i neće biti nagrađen nezavisnošću - rekao je Izetbegović za 'Radio Sarajevo'.

Komentarišući ove navode, srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin naglasio je da Srbi ništa nisu dobili u Dejtonu, nego su se sami izborili za Republiku Srpsku.

- Izetbegović je žalostan primer nepoštovanja Dejtonskog ustrojstva, ali i predvodnik političara koji smatraju da RS treba uništiti. Srpska nije poklon, ona je nastala kao srpski odgovor započetom ponavljanju jasenovačkog genocida. Svaki pokušaj rušenja Dejtona i poništavanja Republike Srpske imao bi nesagledive posledice - zaključio je Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 3 godine

Akija nikada nije smeo da ode u potocare jer mu to rodbina zrtava nije dozvoljavala jer su znali da je sa klintonom i blerom organizivao ubijanje muslimana u srebrenici da bi za to optuzili srbe a ima svedoka sa zapada koi su pre teroristuckih napada na ameriku 11 septembara videli bin ladena na sastanku sa izetbegovicem u njegovom kabinetu u sarajevu...pa bakir moze da prica sta hoce sve je vec gotovo istina je nezaustavljiva.

Sumadinac

pre 3 godine

Ma ti bi odavno trebao biti iza resetaka koliko je tvoj otac i ti napravili nedela za sav taj narod u Bosni.Ali to se ne svodi samo na tebe nego na sve lidere u BiH jel dok na vlasti budu bili kriminalci i tajkuni taj natod nikada nece imati pomirenja i boljeg zivota.

PG

pre 3 godine

Ništa čudno terorisata preti Đihadom kao i njegov ćale, opasni su ovi saharsko-pustinjski Beduini Bošnjaci koje su Turci dovukli na Balkan za repovima svojih kamila da im budu pomoćne trupe za zločine.

Maks

pre 3 godine

Ako zapocnete ponovo rat REPUBLIKA SRPSKA se nikad nece ocepiti jer nece imati od koga.

Vladimir021

pre 3 godine

Ko tebe bilo šta pita iZmetbegović Bakire, sa akcentom na izmet? Srpsko je i KiM a Boga mi i RS

Pera

pre 3 godine

Bakir više ne zna ni šta radi niti šta hoće. Prekjuče je punim srcem odobrio otcepljenje Kosova, a danas hoće da ratuje protiv otcepljenja. Hajde bolan odluči se više, mada tvoje mišljenje ne vredi ni po lule duvana.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija