• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.08.2020

09:30

I HRVATSKI STRUČNJAK SE OBRUŠIO NA RUSKU VAKCINU! Ne veruje da je Rusija napravila vakcinu koja može da okonča pandemiju koronavirusa!

Balkan

I HRVATSKI STRUČNJAK SE OBRUŠIO NA RUSKU VAKCINU! Ne veruje da je Rusija napravila vakcinu koja može da okonča pandemiju koronavirusa!

Podeli vest

Informacija da je Rusija proizvela prvu vakcinu protiv korona virusa je pre medijski spin nego realnost, tvrdi ugledni hrvatski molekularni biolog Ivan Ðikić

On je izjavio je da mu ruska objava da su napravili vakcinu za koronavirus zvuči kao politički spin predsednika Vladimira Putina, koji je tu vest i objavio.

Ðikić u intervjuuu za TV Crne Gore poručuje da predstoji treća faza u kojoj vakcinu treba testirati, a da tek nakon toga sledi proizvodnja vakcine, što se, ako sve bude išlo po planu, može očekivati od marta do juna naredne godine.

POTVRĐENO! RUSKA VAKCINA ŠTITI OD KORONE! Kod dobrovoljaca stvorila imunitet na virus

OVO JE PROBA BIOLOŠKOG RATA! Putinov doktor tvdi da je pandemija korone vrsta testiranja!

"Oni su u ovom trenutku odobrili tu vakcinu što je preuranjeno, jer nije završena klinička faza tri i tu bi trebalo pričekati da bi smo saznali da li njihova vakcina ima neštetno i efikasno delovanje i tek nakon toga bi, prema protokolima SZO, trebalo da se koristi kao vakcina koju je moguće odobriti", kaže Ðikić.

 

 

Prema njegovim rečima, treća klinička faza podrazumeva vreme i testiranje hiljada dobrovoljaca.

Dodaje da sve traje tro do šest meseci tako da bi vakcina mogla da bude dostupna od marta do juna naredne godine. On je ocenio da vest iz Rusije ohrabruje, jer govori o tome da se na pronalaženju vakcine, osim na univerzitetima u Pekingu i Oksfordu, radi i u Rusiji.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AMatić

pre 3 godine

Jak stručnjak govori o ruskoj vakcini, hrvati ni maske ne proizvode a upućuju strepnje na rusku vakcinu, sramota.

Papundek

pre 3 godine

Tebe se bas mnogo pita za verodostojnost ruske vakcine!

losmi

pre 3 godine

Vi hrvati se pelcujte Trampovom cim bude gotova.Ko je ovaj lik da proceni valja li ruska vakcina? Da imaju nekog pojma pronasli i pravili bi je hrvati.

milan lala

pre 3 godine

Neka ustase sacekaju sorosevu i gejtcovu vakcinu kroz koju godinu dok je provere ahahahaha.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija