• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.08.2020

09:54

CRNA GORA JE UPRAVO OBJAVILA PODATKE, svi gledaju u brojke, OVO JE HLADAN TUŠ!

Balkan

CRNA GORA JE UPRAVO OBJAVILA PODATKE, svi gledaju u brojke, OVO JE HLADAN TUŠ!

Podeli vest

U avgustu je registrovano četiri puta manje ljudi na granicama u odnosu na isti mesec prošle godine, a od otvaranja granice sa zemljama regiona i SAD, pa do juče ujutru, u Crnu Goru je ušlo 28.763 putnika, pišu podgoričke Vijesti


To je, navodi se, znatno statističko povećanje u odnosu na prve dve sedmice avgusta kada je u Crnu Goru ušlo svega 98.237 osoba, odnosno prosečno tek nešto preko 7.000 dnevno.


Za dva dana vikenda crnogorsku granicu napustilo je 25.644 putnika, ali uporedni podaci iz prošle godine najbolje pokazuju koliko je manja frekvencija saobraćaja tokom zbog epidemije korona virusa.

Načelnik Odseka za granične provere Sektora granične policije Slavko Vojinović rekao je da je od 1. do 17. avgusta pošle godine registrovano 924.446 putnika.

"Od tog broja na ulazu je tada registrovano 438.210, a na izlazu 477.236 putnika. U istim danima ove godine na graničnim prelazima registrovano je 234.529 putnika - na ulazu 127, a na izlazu 107 hiljada putnika", rekao je.



Ti podaci Sektora granične policije pokazuju da je tokom avgusta ove godine registrovano čak četiri puta manje putnika na crnogorskim granicama u odnosu na prošlu godinu.

U Upravi policije listu je saopšteno da i pored većeg broja putnika za vikend nije došlo do gužvi na granicama jer frekvencija saobraćaja nije ni blizu onima u godinama iza nas.

Inače, Nacionalno koordiaciono telo odlučilo je juče da ponovo otvori granični prelaz Metaljka, sa BiH na putnom pravcu Pljevlja - Čajniče i za ulazak putnika u Crnu Goru.

Direktor IJZ Boban Mugoša juče je objasnio da državljani Crne Gore koji se vraćaju iz Beograda, moraju da imaju PCR negativan test, Elisa IgG pozitivan test (da su preležali kovid) ili će ići u samoizolaciju.

NKT je juče pojasnilo i da će pojedinima sa prethodne žute liste priznati negativan Elisa IgM test I pod uslovom da u poslednjih 15 dana od ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj drugoj državi iz koje je zabranjen ulazak.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija