• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.08.2020

11:30

HRVATI NA KOLENIMA MOLE AUSTRIJU, BEČ BEZ MILOSTI! Odbijena molba Zagreba, ugašena i poslednja nada za HRVATSKU TURISTIČKU SEZONU!

Balkan

HRVATI NA KOLENIMA MOLE AUSTRIJU, BEČ BEZ MILOSTI! Odbijena molba Zagreba, ugašena i poslednja nada za HRVATSKU TURISTIČKU SEZONU!

Podeli vest

Ministarstvo inostranih poslova Austrije odbilo je danas molbu Hrvatske da Austrija, umesto upozorenja na putovanje za celu Hrvatsku, tu meru uvede samo za određene delove zemlje


"O toj opciji je, naravno, razmišljano, ali je nakon razgovora sa ekspertima Ministarstva zdravlja, kabineta kancelara odlučeno da se izda upozorenje za celu Hrvatsku", rečeno je agenciji APA u Ministarstvu spoljnih poslova Austrije.


Razlog za takvu odluku, kako dodaju, jeste da su Austrijanci mobilni i da mahom kolima odlaze u Hrvatsku, te da ne ostaju samo u jednom mestu.

Od ponedeljka u ponoć stupila je na snagu odluka o upozorenju na putovanje u Hrvatsku, na osnovu koje svi koji se iz te zemlje vrate u Austriju moraju imati negativan PCR test ili moraju da ga urade u Austriji o sopstvenom trošku.

 

 


Takođe, kao i u slučaju upozorenja na putovanje koje važi za još 31 zemlju, među kojima su i države Zapadnog Balkana, upozoreno je da bi povratak sa destinacije koja se nalazi na listi rizičnih regiona, mogla imati radno pravne posledice.

U slučaju da se zaposleni zarazi i zbog toga ne može na vreme da se javi na posao preti mu izostanak plate, a u nekim slučajevima i otkaz. Ta odluka navela je brojne austrijske turiste da pre vremena prekinu letnji odmor u Hrvatskoj i vrate se u Austriju.

Ambasador Hrvatske u Beču Danijel Glunčić zamolio je austrijske vlasti da izdaju samo parcijalno upozorenje na putovanje.

I ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović ukazao je da je situacija u regionima u koje putuje većina austrijskih turista povoljna.

Odluka austrijskih vlasti veliki je udarac hrvatskom turizmu, jer se procenjuje da je samo proteklih nedelja u Hrvatskoj boravilo oko 40.000 Austrijanaca.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Grunf

pre 3 godine

Haha , opet smo propali, ove godine več nekoliko puta.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija