• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

25.08.2020

16:41

ODSEKAO SEBI TRI PRSTA NA GROBLJU ZA VREME SAHRANE! Užas u Republici Srpskoj!

Balkan

ODSEKAO SEBI TRI PRSTA NA GROBLJU ZA VREME SAHRANE! Užas u Republici Srpskoj!

Podeli vest

Brane Preradović (46) iz Donjih Vijačana, kod Prnjavora, sekiricom je odsekao sebi tri prsta na levoj ruci i zbrinut je na Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci

Da slučaj bude bizarniji, nesvakidašnji čin seče vlastitih prstiju kakav se retko viđa i na filmskomplatnu, odigrao se tokom opela, odnosno ukopa pokojnika, Branetovog komšije 77-godišnjeg O.P., na seoskom groblju u Donjim Vijačanima.

Ovo nije njegova prva seča prstiju. On se, pre neku godinu, odlučio na sličan čin, kada je kod kuće, naočigled majke, na panju odsekao mali prst.

Takođe na levoj ruci, pa mu je sada na njoj ostao samo palac.

Zasad je nepoznat motiv, odnosno zašto se ovaj Vijačanac ponovno odlučio na seču i to čak tri prsta, i to na groblju i u vreme sahrane.

Kako i sam kaže, šokantni događaj od prošlog petka, potvrdio nam je i sveštenik, paroh, vijačanski Branislav Aleksić.

SKANDAL! AKO REPUBLIKA SRPSKA NE BUDE DEO BOSNE, ONDA NEĆE NI POSTOJATI! Bakirov pulen zapretio: POVEDITE RAČUNA O TOME!

- Sve se odigralo dok sam služio opelo i svi smo u šoku i neverici. Niko tačno ne zna zašto se naš parohijan odlučio na tako strašan potez, koji nas je sve potresao. Ničim nije naslućivao da će tako nešto učiniti - kaže za „Novosti“ sveštenik Aleksić.

Naši sagovornici, očevici sa sahrane, pričaju da se Brane lečio od ovisnosti od alkohola, da zadnjih godinu dana nije pio, ali da je tog dana do groblja došao na biciklu, sa sekiricom i vidno pripit.

Dok su šibali mlazevi krvi iz ruke krvavog čoveka, čulo se kako govori da ga na taj čin „niko nije naterao, ni nagovorio, i da je to svojevoljno učinio“.

Ubrzo su na poziv uspaničenih učesnika sahrane pristigli iz hitne pomoći i policija. Međutim, kolika je panika vladala govori i činjenica da niko od prisutnih nije bio toliko pribran da sa teško povređenim čovekom otpremi i odsečene prste.

- Zadugo smo mahali i dozivali za kolima hitne pomoći, ali, očito, i oni su bili šokirani događajem  i u žurbi da spasu život povređenom koji je jako krvario. Tri prsta su ostala kao dokaz policiji šta se dogodilo - pričaju svedoci ovog užasnog događaja.

Borio se da preživi

Brae Preradović, kako saznaju novostm, nakon pre neku godinu rastave od supruge sa kojom ima dvoje dece, živi sa majkom u porodičnoj kući u Donjim Vijačanima. Komšije za njega kažu da, osim poroka sa alkoholom, kojim je isključivo samom sebi štetio, sa njim nemaju nikakvih problema, i da važi za dobrog čoveka koji se nadničarenjem bori da preživi. Mnogi su se ponadali da je prebrodio opaki problem, sve dok se na groblju nije pojavio sa sekiricom u ruci i pripit, odlučivši se na tako radikalan potez. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KAKO MOŽE PRIŠTINA, A NE MOŽE SRPSKA? Dejton nam brani pravo na SAMOOPREDELJENJE!
Balkan

KAKO MOŽE PRIŠTINA, A NE MOŽE SRPSKA? Dejton nam brani pravo na SAMOOPREDELJENJE!

Radovan Kovačević, portparol vladajuće SNSD u Republici Srpskoj, izjavio je da Srbija definitivno treba da postavi pitanje kako je moguće da konstitutivni narod, koji oduvek živi na ovim prostorima i Republika Srpska, čiji je status međunarodno potvrđen u Dejtonu 1995. godine, nemaju pravo na samoopredeljenje, a jedna nacionalna manjina koja je naselila deo teritorije Srbije ima to pravo

25.08.2020

16:33

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija