• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - B. BABIĆ

11.09.2020

23:00

LIDER NOVE VLADAJUĆE KOALICIJE U CRNOJ GORI IZNEO VRLO ČUDNE STAVOVE  KRIVOKAPIĆ, A KO DA JE MILO Napada Rusiju i Putina, šlihta se Nemcima

Balkan

LIDER NOVE VLADAJUĆE KOALICIJE U CRNOJ GORI IZNEO VRLO ČUDNE STAVOVE KRIVOKAPIĆ, A KO DA JE MILO Napada Rusiju i Putina, šlihta se Nemcima

Podeli vest

Zdravko Krivokapić u intervjuu za nemački 'Velt' indirektno optužio predsednika Rusije Vladimira Putina da stoji iza trovanja opozicionog lidera Alekseja Navaljnog!?! * Istovremeno, pohvalio velikog srbomrsca Helmuta Kola

Zdravko Krivokapić, lider pobedničke koalicije 'Za budućnost Crne Gore' i najverovatnije budući premijer ove zemlje, svakoga dana sve više podseća na Mila Đukanovića!

Krivokapić je u intervjuu za nemački 'Velt' izneo niz veoma čudnih i problematičnih stavova. On je čak posredno optužio predsednika Rusije Vladimira Putina da stoji iza trovanja opozicionog lidera Alekseja Navaljnog!?! Istovremeno, imao je reči hvale za bivšeg nemačkog kancelara Helmuta Kola, koji je u istoriji ostao upamćen kao veliki i ostrašćeni srbomrzac i jedan od najvernijih saveznika Franje Tuđmana i njegovog ustaškog režima!

MEDOJEVIĆ TVRDI DA JE SPORAZUM O VLADI SKLOPLJEN NJEMU IZA LEĐA, VIŠE O TOME ČITAJTE OVDE.

Oda Helmutu Kolu

Budući crnogorski premijer požurio je da već u prvom većem intervjuu za zapadne medije 'objasni' kako on nije i nikada neće biti blizak Rusima i Rusiji.
- Puno se priča kako sam proruski ili da osećam da pripadam nekim drugim zemljama. Sve to nije tačno, sve su to pojednostavljenja. Ja se jedino osećam obaveznim građanima Crne Gore - rekao je Krivokapić, da bi na pitanje o slučaju "Navaljni" odgovorio u stilu funkcionera Đukanovićevog DPS.
- U puno zemalja je bilo i biva užasnih napada na opozicionare. U slučaju Navaljni vidim i vezu sa Crnom Gorom, sa nečim što se dešava i kod nas. Ni u jednom slučaju nije rasvetljeno ko je nalogodavac. Samo bi nam istina pomogla da to raščistimo. Uzdam se u Nemačku i personal bolnice 'Šarite' da će pomoći da se rasvetli slučaj "Navaljni". Nemačka je jedna velika i časna zemlja... - naglasio je Krivokapić.

Foto: Fotoilustracija/Reuters

Tekst potpisa

On je u ovom razgovoru otkrio javnosti do sada malo poznat podatak da je krajem osamdesetih boravio u Nemačkoj u okviru programa studentske razmene, kao stipendista nemačke državne fondacije 'DAAD'.
- To je bilo u prelepom Karlsrueu 1988. Objavili su tada da dolazi Helmut Kol. Kancelar je došao u zgradu opštine, pratio ga je samo jedan auto sa bezbednjacima. Moji prijatelji i ja smo mogli bez problema da mu se približimo, a pojedini građani su mu i pitanja postavljali. Odmah tu pored nekoliko demonstranata je u rukama držalo karikature Kola. To je bio moj prvi susret sa demokratijom. Tada, pod komunističkim režimom Tita, u Jugoslaviji je to bilo prosto nezamislivo. Upravo takav šef vlade želim da budem, neko sa kim se može razgovarati i koga možete slobodno kritikovati... - objasnio je on.

Razočarao birače

Komentarišući ove navode, istraživač Instituta za evropske studije Rajko Petrović kaže da nije iznenađen.
- Krivokapić je posle izbora razočarao svoje birače, dominantno srpske nacionalnosti, a sada je samo potvrdio da nastavlja tim kursom. Jasno je rekao da nije proruski orijentisan, a indirektno i da nije prosrpski, odnosno da nije naklonjen zvaničnom Beogradu. Za Nemačku, koja je u dva navrata napadala Crnu Goru, rekao je da je časna, dok se, sa druge strane, priključio novim pritiscima na Rusiju, koja je istorijski uvek bila oslonac Crne Gore. Donekle je to i razumljivo, jer ondašnja srpska i proruska i današnja tzv. procrnogorska Crna Gora nemaju nikakve veze, sem imena. Umesto mešanja u unutrašnja pitanja Rusije, mogao je reći nešto više o diskriminaciji Srba u Crnoj Gori koji su ga i izglasali - zaključuje Petrović.

Nova vlada skoro bez Srba!?

Stranka URA, čiji je lider Dritan Abazović, predložila je juče kandidate za sastav nove crnogorske vlade i on će biti predočen partnerima iz druge dve pobedničke liste.
Kako prenose, mesto predsednika Skupštine Crne Gore će biti dodeljeno kandidatu iz DF, ali to je slaba uteha, budući da su Srbi očigledno izvisili za mesta u budućoj vladi. Na ovoj, doduše još nezvaničnoj, listi novih ministara nalaze se.
* Premijer Zdravko Krivokapić
* Potpredsednik za pravosuđe i politički sistem Aleksa Bečić
* Potpredsednik za spoljnu politiku i održivi razvoj Dritan Abazović
* Ministarstvo unutrašnjih poslova - Andrija Jovićević
* Ministarstvo spoljnih poslova - Milka Tadić Mijović
* Ministarstvo odbrane Blagoje Grahovac
* Ministarstvo pravde - Dragan Šoć
* Ministarstvo ekonomije - Milojko Spaić
* Ministarstvo turizma i održivog razvoja - Dragan Krapović
* Ministarstvo finansija - Miloš Vuković
* Ministarstvo kulture - Nevenka Ćirović
* Ministarstvo prosvete - Božena Jelušić
* Ministarstvo omladine i sporta - Andrija Prlainović
* Ministarstvo javne uprave - Boris Marić
* Ministarstvo zdravlja - Vuk Kadić
* Ministarstvo poljoprivrede - Budimir Mugoša
* Ministarstvo nauke - Maja Čabarkapa
* Ministarstvo saobraćaja i pomorstva - Slobodan Živaljević
* Ministarstvo rada i socijalnog staranja - Branka Bošnjak
* Ministarstvo za ljudska i manjinska prava - Hazbija Kalac


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bogdan

pre 3 godine

A što bi taj Krivokrapić morao da bude naklonjen Beogradu. Pustimo više ljude da zive svoje živote u svojim državama. Šta nama uopšte treba da neko bude naklonjen nama. Važno je da druge države budu korektne prema nama, da imamo korektnu saradnju, trgovinu, turizam, i šta i nas više treba da bude briga ko je naklonjen Rusiji a ko nije. I sa Rusijom treba da imamo korektne odnose, i političke i ekonomske, a ne da ih stalno nazivamo braćom što se očigledno njima baš to i ne svidja mnogo. Gledajmo naša posla i rešavajmo naše probleme.

milankukic

pre 3 godine

e moj Krivokapicu brzo si prodao veru za veceru to je tek tvoj pocetak ali nece dugo izgubices poverenje a onda novi izbori narod Crne Gore nevole take

Sparta

pre 3 godine

Brzo si novoizabrani priklonio se zapadu ( EU - SAD - ENGLEZI )???!!! Ti trebas ispuniti sto si obecao: ukinuti zakon o svetinjama sto je Milo uveo i povuci priznanje KiM ??!! I da Srbi u CG imaju mnogo veca prava ?!!! Od vas dosta. Niko ne trazi da vi volite ili ne volite vise nekoga, ali TI si se odmah svrstao na zapadnu stranu !!! Tako da cemo mi Srbi iz Srbije i R. Srpske izgleda biti i dalje sa Rusima za vas kao nekakav remetilacki faktor ?!!! Ali svojom izjavom si odmah iznevjerio svoje glasace i neka vam je Bog na pomoci !!! Izgleda da vi niste nista bolji od Mila ???? Ali ubrzo cemo sve saznati kada se sve karte stave na sto ??!!! Ja mogu samo da kazem: A šta reći ??!!

Vule

pre 3 godine

Bice ovo nova vlada Crne Gore Ja u klin ti u plocu. Jedna drzava a tri gospodara bice povuci potegni. Krivokapic kaze da nije politicar Ali prvo sto je uradio izvredjao Vucica da soruje sa Milom i naravno Srbiju dao im do znanja da u Crnoj gori nisu pozeljni nismo bili ni za Mila. Ali postoje shvatio da njegova prica u vezi Vucica ne pije vodu. Sad ga poziva da se odazove pozivu da poseti Crnu Goru. Poznavajuci presednika Vucica do te posete nece doci ako se Krivokapic ne izvini javno Vucicu. Pa tek onda moguce je da dodje do neke posete. Krivokapic ako ce da ovako nastavi rekla kazala borzo ce da se vrati na masinskom fakultetu odakle je doso. Naravno ako ga prime jer sigurno je neko zauzeo to mesto. Dosad smo gledali cirkus u skupstini Crne Gore A od sa ce da gledamo i CRNO i GORE.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!
Live TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u 13.45 u selu Banjsko Polje kod Bora i još nije pronađena! Posle opsežne potrage u kojoj je učestvovalo na hiljade spasilaca uz pomoć helikoptera i dronova, pretraga terena je obustavljena, a istražuje se i mogućnost otmice. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Nebojša Perović, advokat.

29.03.2024

10:00

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija