• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.09.2020

23:00

"DIPLOMATSKA ŠAMARČINA KOMŠIĆU I DŽAFEROVIĆU!" Sarajevski portal tekstom o Dodikovoj poseti Zagrebu bacio u totalni bedak bošnjačke zvaničnike!

Balkan

"DIPLOMATSKA ŠAMARČINA KOMŠIĆU I DŽAFEROVIĆU!" Sarajevski portal tekstom o Dodikovoj poseti Zagrebu bacio u totalni bedak bošnjačke zvaničnike!

Podeli vest

Dok bošnjački zvaničnici, kojima se priklonio i hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić, oštro negoduju zbog današnje posete Milorada Dodika Zagrebu, sarajevski portal Dnevnik piše da je u pitanju "diplomatski šamar bosnjačkoj politici" i da je Dodikova poseta Zagrebu "trijumf hrvatsko-srpskog pomirenja"


Portal piše da posetom Zagrebu, i odvojenim prijemom kod predsednika i premijera Hrvatske, Milorad Dodik postiže politicki uspeh kakav, kako navode, ne beleži ni jedan srpski lider u bližoj, a ni daljoj istoriji srpsko-hrvatskih odnosa.


"Hronično nezainteresovanoj i neinformisanoj hrvatskoj javnosti Dodikova poseta Zagrebu će možda biti čudna, ali za one koji poznaju BiH političke prilike, ta poseta je logičan vrhunac dobrih odnosa Milorada Dodika sa prakticno svim hrvatskim politicarima, kako u BiH tako i u Hrvatskoj", piše portal Dnevnik.

Navode da pre sveg, Dodik u Hrvatsku dolazi u funkciji predstavnika Hrvata u Predsedništvu BiH.

"Ovo je svakako diplomatska šamarčina za Željka Komšića, člana ''iz reda hrvatskog naroda'' (koji je u to telo izabran bošnjačkim glasovima) i Šefika Džaferovića kao predsedavajuceg", navodi portal.

Ističu da je upravo Dodik blokirao Komšićevu tužbu protiv Hrvatske zbog gradnje Pelješkog mosta, i pri tom ubrzao izgradnju vrlo važnog mosta kod Gradiške koja će skratiti put izmedu Banjaluke i Zagreba na skoro sat vremena vožnje.

Dodik, ističu, u funkciji srpskog lidera i predstavnika BH Hrvata u Predsedništvu BiH ustvari potvrduje koliko je srpska politika u BiH napredna.
 

 

 


 

"Pritom, Dodik dolazak potvrduje i otvorenost Hrvatske da ostvari realan uticaj na Bosnu i Hercegovinu, posebno u vidu zaštite Hrvata", navodi portal.

Nema dileme, dodaju, da je ovaj sastanak dogovorio jedini čovek koji ima dobre osobne odnose sa Milanovićem, Plenkovićem i Dodikom – Dragan Čović.

Sastanak je sigurno, ističu, upriličen i u znak zahvalnosti Dodiku za sve ono što je učinio na zaštititi hrvatske konstitutivnosti u BiH.

"Dodiku je poseta Zagrebu najveći diplomatski uspeh nakon sastanaka kod Putina. Naravno, poseta je i ''prst u oko'' bošnjackoj politici koja se cvrsto drži politike komšićizma – nametanja politickih predstavnika Hrvatima", navodi ovaj medij.

Podsećaju da najmanje deset godina ni jedan hrvatski premijer se nije bilateralno sastao s nekim bošnjackim političarem, a da se sastane i premijer i predsednik Hrvatske samo s bošnjackim članom predsedništva još nije zabeleženo još od vremena kada je Franjo Tuđman dao lentu Aliji Izetbegovicu.

"Koliko je poseta ustvari pun pogodak pokazuje preteca izjava Šefika Džaferovica koji je najavio ''posledice''“, piše portal, uz opasku da je njega, kao i uvek, pratio Komšić koji je izjavio da se „nikada neće ostvariti sporazum iz Karađordeva!“

"Eto tako on vidi sastanak u Zagrebu", konstatuje portal i dodaje da izlivi ogorčenja i nemoći potvrđuju do koje mere je poseta Dodika Zagrebu otrežnjujuća za bošnjacku elitu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija