• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.09.2020

22:05

ABAZOVIĆ OTKRIO: Nemam ništa protiv da Krivokapić bude mandatar, sebe vidim u parlamentu!

Balkan

ABAZOVIĆ OTKRIO: Nemam ništa protiv da Krivokapić bude mandatar, sebe vidim u parlamentu!

Podeli vest

Nosilac liste "Crno na bijelo" i lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, izjavio je da ne bi imao ništa protiv da nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić bude mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore

Abazović je, gostujući na RTCG, tim povodom rekao da nije bilo dogovora, već da je to njegov lični stav.

- Imamo Glavni odbor partije u petak, pa ćemo tu doneti neke važne odluke, ali meni lično prihvatljiv je profesor Krivokapić za novog premijera - istakao je Abazović.

KOMŠIĆ K'O LJUBOMORNO DETE: To što su se sastali Dodik i Milanović govori o njima!

DODIK JE PREŠAO CRTU, SARAJEVO I ZAPAD OVO NEĆE TEK TAKO PRIHVATITI! Srbi i Hrvati moraju da sarađuju, Milanović i Plenković sad znaju sa čim se suočavaju!

Abazović je rekao da pregovori o imenovanju kandidata za novog predsednika Skupštine protiču iznad njegovih očekivanja i izrazio nadu da će kandidat biti poznat do 23. septembra.

Abazović je naveo da je Krivokapić pozitivno lice koje se pojavilo u izbornoj kampanji.

- Želim da vidim čoveka sličnih kvaliteta, intelektualnih i moralnih na čelu svih institucija. Da li je to realno, ne znam - kazao je Abazović, i dodao da ne bi bilo fer da ima nešto protiv takvog koncepta.

Na pitanje da li je moguće da se nađe na mestu potpredsednika Vlade, Abazović je istakao da svoju ulogu vidi više u parlamentu.

Ako je to deo kompromisa, "mogu da se rotiram i da ne budem u parlamentu", dodao je on.

Loša politika DPS-a imala presudan uticaj na rezultate izbora, a ne Crkva

Ocenio je da presudan uticaj na rezultat nedavno održanih izbora u Crnoj Gori nije imala Srpska pravoslavna crkva, već loša politika Demokratske partije socijalista.

Abazović je rekao da ne spori da je crkva imala uticaja na izbore, ali i dodao da je "DPS pravio toliko loših i stupidnih poteza, kao da su to namerno radili“.

- Ne može da traži krivca u bilo kome, pa ni u mitropolitu Amfilohiju Radoviću. Oni su poraženi već 2016. godine, vodili su lošu ekonomsku politiku i to su građani morali da primete - rekao je Abazović.

Na pitanje da li je nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić na tu poziciju predložen od strane crkve, Abazović je odgovorio da ne misli da je Krivokapić "bilo čija marioneta" i da misli da je u pitanju "čovek na mestu" i tolerantna osoba, prenele su "Vijesti".

- Ne želim da ulazim u to da li ga je neko postavio, kako sam čuo za sebe, tako sam čuo i za njega - kazao je Abazović, upitavši zašto je problem „što je čovek vernik“.

Sekularnu državu je, kako je kazao, pokušao da naruši DPS, najavama da žele da osnivaju crkvu.

- Mislim da je to narušavanje ustavnog koncepta sekularne države - kazao je Abazović.

On je istakao da je uveren da će u Crnoj Gori da ojačaju proevropske snage i ocenio da će veliki broj građana koji su podržavali DPS da podrže pokret URA, neku drugu, ili eventualno novu partiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija