• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

18.09.2020

11:27

(VIDEO) DRITAN ODBRANIO SPC NA MILOVOJ TV! Abazović razvalio milogorce na Javnom servisu Crne Gore!

Balkan

(VIDEO) DRITAN ODBRANIO SPC NA MILOVOJ TV! Abazović razvalio milogorce na Javnom servisu Crne Gore!

Podeli vest

Dritan Abazović poručio, gostujući na RTCG, da mu je draže ako je Zdravka Krivokapića na mesto premijera doveo mitropolit Amfilohije nego Milo Đukanović

Nosilac liste "Crno na bijelo" Dritan Abazović branio je Srpsku pravoslavnu crkvu, i to usred crnogorske državne televizije, koja se i dalje ponaša kao najžešća medijska batina poraženog diktatora Mila Đukanovića!

Abazović je u emisiji "Intervju" na RTCG, uprkos konstantnom pokušaju omalovažanja i napada voditeljke, stao na stranu SPC i kandidata za premijera Zdravka Krivokapića, kojeg uporno pokušavaju da omalovaže. Mladi Abazović istrajno je ponavljao da neće dozvoliti targetiranje SPC!

GOJKO PEROVIĆ
REKTOR CETINJSKE BOGOSLOVIJE:
Ujedinjenje ljudi, bez obzira na njihovu nacionalnu ili versku pripadnost, oko bitnih vrednosti bilo je presudno da dođe do smene vlasti.

Vera se poštuje

Na voditeljkinu opasku da li shvata ozbiljnost značaja i uticaja SPC na buduću vladu i da je Krivokapića postavio upravo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (!?), Abazović je odgovorio da bi se više plašio da ga je postavio Đukanović:

- Zabrinuo bih se da je Krivokapića doveo Đukanović ili neko iz ovog kriminalnog miljea. Imam lepo mišljenje o Krivokapiću, čovek na mestu, pozitivno lice na političkoj sceni.

Voditeljka: Videli smo da je poljubio ruku Amfilohiju i čuli kad se slavila pobeda u izbornoj noći da "svi koji udare na Boga ovako prođu". Da li funkcioner može sebi ovo da dozvoli?

Dritan: Šta je problem što je čovek vernik? Čovek ima svoja prava i obaveze, u ovom slučaju pravo na slobodno upražnjavanje vere. Pa upravo DPS je pokušao svojim tendencijama da naruši sekularnost željom da oni na kongresima partije organizuju verske zajednice. To je urušavanje ustavnog, sekularnog koncepta kada dolazi od nekoga ko ima efektivnu moć.

Tolerantan

Abazovićev stav prema SPC je krajnje korektan i u duhu međuverske tolerancije, za koju se on i njegova partija zalažu
Rajko Petrović, istraživač Instituta za evropske studije

 

Voditeljka: Imamo dve situacije, da je SPC bliska koaliciji "Za budućnost Crne Gore", već smo objasnili kako i zašto, i da vode sličnu velikosrpsku politiku i da imaju ideologiju Ravnogorskog četničkog pokreta?

Dritan: Nisam ja advokat SPC, ali ne želim da dozvolim da targetiramo Crkvu i verujuće ljude da su pripadnici Ravnogorskog pokreta. Mogu da branim verski osećaj ogromnog broja stanovnika Crne Gore koji nisu u Ravnogorskom pokretu. Veliki broj građana tamo želi da praktikuje svoju veru kao i mi drugi koji verujemo u druge Crkve ili ne verujemo.

Foto: Printskrin video

Komentarišući ovu raspravu, istraživač Instituta za evropske studije Rajko Petrović kaže da se Abazović od početka pregovora oko formiranja nove vlade u Crnoj Gori ponaša dosledno.

- Abazović nije vodio hajku protiv SPC u Crnoj Gori ni pre nekoliko meseci ili godina, pa to ne čini ni sada. Njegov stav prema SPC je krajnje korektan i u duhu međuverske tolerancije, za koju se on i njegova partija zalažu. Sa druge strane, on je podršku na izborima stekao zahvaljujući kritici Đukanovića lično i njegovog kriminalnog režima, tako da njegova opaska da mu je prihvatljivija veza Zdravka Krivokapića sa SPC nego sa Đukanovićem nije iznenađenje - objašnjava Petrović.

Mržnja prema Srbima

Marko Kovačević iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" ističe da je Abazović samo pokazao stepen opšte kulture koji voditeljka nije imala.

- Situacija u Crnoj Gori je takva kod bivših režimlija da, ako ne pokažete eksplicitnu mržnju prema Srbima, vi ne volite Crnu Goru. To se sada menja i ponašanje Dritana Abazovića je dokaz za to. Taj obrazac normalnog ponašanja i gospodin Abazović i svi ostali treba da zadrže i u vremenu pred nama jer je to garant stabilnosti Crne Gore - zaključuje Kovačević.
 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija