• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

29.09.2020

13:05

DOŠLA NA RED I IMOVINA ĐUKANOVIĆA! Knežević traži anketni odbor od Skupštine!

Balkan

DOŠLA NA RED I IMOVINA ĐUKANOVIĆA! Knežević traži anketni odbor od Skupštine!

Podeli vest

Odbrana predsednika "Atlas grupe" Duška Kneževića zatražila je od crnogorske Skupštine formiranje Anketnog odbora radi, kako su naveli, ispitivanja porekla imovine, "zloupotreba i nezakonitih radnji" predsednika Mila Đukanovića i drugih lica

Predlog za formiranje Anketnog odbora upućen je u ponedeljak predsedniku Skupštine Aleksi Bečiću.

Kako je preneo portal "Vijesti", u zahtevu je navedeno da bi zadatak Anketnog odbora bio da sasluša Đukanovića i druga lica za koja oceni da postoji potreba, a radi utvrđivanja porekla novčanog iznosa od 1,5 miliona evra na kastodi računu crnogorskog predsednika, kao i porekla sredstava kojim je izgrađena "ničija" kuća u Podgorici, aludirajući na vilu u naselju Gorica.

Foto: AP photo

Odbrana predlaže da Odbor ispita i povezanost crnogorskog predsednika u aferi Telekom, aferi A2 EPCG, kao i osnovanost krivičnih prijava koje je odbrana Duška Kneževića podnela nadležnim tužilaštvima u Crnoj Gori protiv Đukanovića, ministra pravde Zorana Pažina, specijalnog tužioca Milivoja Katnića, predsednika Privrednog suda Blaža Jovanića, guvernera Centralne banke Radoja Žugića i drugih lica koja su u izvršnoj i sudskoj vlasti u Crnoj Gori.

- Ispitivanje navedenih lica je neophodno, jer su svi oni po saznanjima odbrane postupali po direktnim instrukcijama i nalozima Mila Đukanovića. Predlažemo da se pred Anketnim odborom pored drugih svedoka kao svedok pozove i svoja saznanja pred odborom iznese Knežević, a imajući u vidu činjenicu da je Interpol ukinuo sve tri poternice koje je SDT u Podgorici nezakonito raspisao protiv Duška Kneževića, ocenjujući ih kao nezakonite i kao sredstvo političkog progona - navodi se u predlogu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Glas razuma

pre 3 godine

Slinavko koji se obogatio na grbači naroda i na švercu!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija