• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

02.10.2020

09:14

SAD JE SVE JASNO! ALBANSKI ČETNIK ZABIO SRBIMA NOŽ U LEĐA! URA neće glasati za ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti! (VIDEO)

Balkan

SAD JE SVE JASNO! ALBANSKI ČETNIK ZABIO SRBIMA NOŽ U LEĐA! URA neće glasati za ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti! (VIDEO)

Podeli vest

Potpredsednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić saopštio je da partija koju predstavlja neće glasati za povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti, što traži Demokratski front kao preduslov za formiranje nove vlade

“Mi nećemo glasati za povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti. Mi smo rekli da Crnoj Gori Zakon o slobodi veroispovesti treba, ali treba moderan zakon i zakon koji nije diskriminatorski”, rekao je Adžić sinoć u emisiji Klub A na TV A1.

Prema njegovim rečima što se građanskog pokreta URA tiče mogu biti sklonjeni ili revidirani sporni članovi.

“Ali zakon je potreban i nijedna verska organizacija, niti pojedinac, fizičko ili pravno lice ne može biti iznad ili izvan zakona ili Ustava, pa ni SPC ili Mitropolija crnogorsko primorska. Apsolutno smo protiv diskriminacije bilo koje verske zajednice”, rekao je Adžić.

Izjava Adžića je potvrdila da je potpisivanje drugog sporazuma tri koalicije Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija i Crno na bijelo u okviru kojeg bi trebalo da se nađe i ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti za sada neizvesno, jer DF insistira na ukidanju za njih spornog zakona.
Ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti u drugom sporazumu najavio je više puta nosilac liste Za budućnost Crne Gore i kandidat za mandatara Zdravko Krivokapić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nada

pre 3 godine

Pa kada se albancu poverovalo ! Sada ostaje da se Srbi ponovo dignu na noge i zavrse ono sto su zapoceli !

Vera

pre 3 godine

Čovek je stvarno pravi Crnogorski rodoljub! Bravo dritane! Nikoga više nije briga za Mila i DPS ali misli li neko da će Crnogorski narod mirno dozvolit da neko opet preda Crnogorsku imovinu toj satanističkoj i huškačkoj SPC? Evo i počela je autokefacija Makedonske Pravoslavne Crkve pa može četnička stoka da krene u litije i tamo(MPC)

đole

pre 3 godine

jednom šiptar uvek šiptar.....pa šta ste očekivali...

Biblija

pre 3 godine

Reče Isus, Petru: Petre ti si stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale, nego i izbrisale sa lica zemlje a napravili su grešku i dozvolili da to vizantijsko zlo, podele i mržnje, ostane posle njih u SPC...samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje a posle njih pokrenu sve Balkanske i Svetske ratove i genocide…Neki katolički fratri su još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji" koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta.

Pera

pre 3 godine

Dritan nosi crnu masku u boi albanskog orla on je albansko britanski spijun pod komandom tita2sorosa i jevreja rotsild kao i milo izbori su kreirani kao i u makedoniji dve crnogorske opcije su egal i manjina albanaca odlucuje i vlada i crnom gorom i makedonijom jevrei prave veliku albaniju jer oni su od nekoliko siotarskih plemena 1912 stvorili albaniju kao drzavu i albance kao naciju. Broz tito je jevrein iz madjarsje sto je dokazao advokat todorovic knjigom hohstapler on je naseljavao albance na kim i stitio ih u njihovim zlocinima a jevrein kisindzer koi je komandovao klintonom naredio je bombardovanje srbije 1999e asve uz dejstva tajne globalne jevrejske vojske masonima.

Aleksandar

pre 3 godine

Hajde dosta više senzacionalizma... čovek je rekao da će sporni članovi biti izbačeni, a to je dovoljno za početak. Mora se jasno reći da se Djukanovićev režim sada može srušiti samo zajedno sa tom URA strankom Dritana Abazovića. To nije idealno i nije pobeda do kraja one prave Crne Gore, ali je dovoljno da se započne sa razmontiravanjem Milovog režima. Samo to je zadatak ove nove vlasti u CG. Teško će biti dogovora oko bilo čega drugog. Srpske stranke taj rezultat moraju tako da prihvate i na ovaj period gledaju kao na prelazni period u kojem će uslediti borba pobedničkih koalicija, da na idućim izborima otkinu što više iz basena DPS-ovih glasova, jer će se podrška DPS-u vrlo brzo početi topiti, kad više ne budu vlast. Prošli izbori su samo prva dobijena bitka, a ko će dobiti rat, odlučiće se na prvim sledećim izborima, koje treba očekivati najdalje za neke 2 godine. U suštini na novoj političkoj sceni Crne Gore očekujem tri grupacije, prosrpske stranke, na jednoj, gradjanske pokrete kao što je URA ili SDP na drugoj i Bečićeve Demokrate u sredini, plus naravno manjine. Za sledeće izbore treba se boriti za tu dvojnu koaliciju, stranaka oko DF-a sa Bečićevim Demokratama. Ko ne razume da se ne može za par dana ili nedelja ispraviti sve ono što je 20 godina radjeno pogrešno, ne razume kako funkcioniše politika. Potrebno je vreme i potrebni su saveznici, kako unutar tako i izvan CG. Svaki potez mora biti dobro osmišljen i unapred pripremljen i osiguran, ništa ne prepuštati slučaju. Mora se raditi polako i temeljno, bez sukoba, bez revanšizma i bez obespravljivanja bilo koga. Politika je učiniti najviše moguće u trenutno datim uslovima, koji sada nisu idealni, ali jesu bolji nego dok je Milo bio vlast... to treba uvek imati na umu. Nema maksimalističkih želja kad je teskoba tako izražena. Treba prvo napraviti tih par malih koraka, a veći će doći kasnije u nekom novom mandatu i novoj podeli karata.

Rambo

pre 3 godine

Hahahha pa sta ste ocekivali od Siptara,a u nebesa ste ga dizali!!

zoran

pre 3 godine

Čuj - albanski četnik? A šta kaže Voja četnik?..sve neki četnici okolo..a kad nedostaje četnika, onda evo ustaša na sve strane..estrada četnika i ustaša.

Srbin

pre 3 godine

Pa nastavice se ono sto je i Mila srusilo samo ce biti radikalnije i mnogo vece. Nece ni oni na vlast pod ovim uslovom. pa makar i Hitler vladao.

Djovani

pre 3 godine

Abazovicu ajme meni a sta bi zeleo sa tvojih 5,5 posto da podrzavas neces Mila al Hoces Zlo,Narodu sram te bilo Gnjido olosu Barabo kako te je djukanovic i nazvao.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija