• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/novosti.rs

02.12.2020

09:37

MILOVCI U KOTLARNICI RUDNIKA SPALJIVALI DOKAZE O MALVERZACIJAMA?! Skandal u Pljevljima, planula dokumentacija o prljavim finansijskim radnjama DPS?!

Balkan

MILOVCI U KOTLARNICI RUDNIKA SPALJIVALI DOKAZE O MALVERZACIJAMA?! Skandal u Pljevljima, planula dokumentacija o prljavim finansijskim radnjama DPS?!

Podeli vest

Velika akcija čišćenja DPS-ovih prljavih tragova očito se sprovodi i u Rudniku uglja Pljevlja, spaljivanjem dokumentacije kako se nezvanično može čuti, saopštili su iz Demokratske Crne Gore

Prema rečima Nikole Rovčanina potpuno je očekivano da DPS funkcioneri u državnoj upravi i državnim preduzećima nakon izbornog poraza 30. avgusta čiste za sobom tragove, prikrivajući tako razne malverzacije i zloupotrebe.

- Verovatno da stotine i hiljade tendera u poslednje tri decenije kriju tajne finansijskih malverzacija. Ova kompanija godišnje prihoduje više od 50 miliona evra, a to znači da je u godinama dok je njom upravljao DPS taj iznos odavno premašio milijardu evra. Imajući u vidu "poštenje" DPS funkcionera, izostanak bilo kakve objektivne evizije ili istrage tužilaštva svih ovih godina, opravdane su sumnje šire javnosti o milionskim malverzacijama - kazao je Rovčanin, dodajući da je uveren da je iz ove kompanije u poslednje tri decenije izašlo najmanje 20 milionera.

- Niko nikada nije procesuiran niti je neko odgovarao. Svežiji primer je bahaćenje odlazećeg ministra Boškovića prilikom nabavke luksuznih džipova, sponzorisanje rukometa sa milionskim iznosima i izgradnja stambene zgrade po nerealnim cenama. Tu je i nabavka dampera, rezervnih delova i slično - kazao je Rovčanin dodajući da sve ovo u godinama iza nas nije bilo dovoljno tužilaštvo da sprovede istragu.

- Danas, imamo spaljivanje dokumentacije, ali uveren sam da se nečasne radnje ne mogu spaliti i da će ukoliko se dokaže postojanje nezakonitosti, odgovorni izaći pred lice pravde - zaključio je Rovčanin.

Iz Rudnika uglja tvrde da se radi o redovnom godišnjem sređivanju arhivskog i kancelarijskog prostora u okviru Sektora ekonomskih poslova.

- Po nalogu direktora sektora Dragana Mijatovića, izvršeno je uklanjanje i uništavanje radnih kopija dokumentacije u kotlarnici RJ “Održavanje” RUP-a-odgovoreno je iz kabineta izvršnog direktora, Rudnika uglja.

Iz menadžmenta pljevaljske rudarske kompanije tvrde da je reč o redovnoj godišnjoj aktivnosti koja ni u kom slučaju ne obuhvata uništavanje originalne dokumentacije koja se čuva u skladu sa zakonom i pravilima o arhiviranju i kancelarijskom poslovanju.

- Kako se radi isključivo o kopijama interne dokumentacije i materijala, koji fluktuišu u okviru Sektoru ekonomskih poslova, tj. o redovnoj rutinskoj proceduri, nije bilo potrebe da se o istoj obaveštava izvršni direktor RUP-a. Orginali predmetne dokumentacije se čuvaju u Sektoru ekonomskih poslova i Arhivi Društva - tvrde iz Rudnika uglja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija