• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.12.2020

12:25

BURNO U SKUPŠTINI CRNE GORE! Abazović spomenuo Srbiju, ali ni rečju Srbe u Crnoj Gori koji su ga doveli na vlast!

Balkan

BURNO U SKUPŠTINI CRNE GORE! Abazović spomenuo Srbiju, ali ni rečju Srbe u Crnoj Gori koji su ga doveli na vlast!

Podeli vest

Današnja sednica crnogorskog parlamenta počela je burno, posebno kada se za reč javio lider GP URA Dritan Abazović, koji je u novoj vladi predložen za potpredsednika, a koji je poslanicima DPS poručio da nova izvršna vlast želi najbolje međususedske odnose i da posebno sa Srbijom ne želi sukobe

- Mi želimo nove odnose sa Srbijom. Ne želimo svađalačku politku. Ako neko želi da je primeni, imaće mogućnost da to učini još samo sutra, dok ova vlada ne bude izglasana - rekao je Abazović, govoreći u povišenom tonu.

Obrađajući se poslanicima opozicionog DPS-a, Abazović je poručio da ta stranka neće moći, kako je rekao, da novu vladu uvuče u "vrtlog nacionalizma".
Diplomatija Crne Gore nije politička

Diplomatija nove vlade neće biti politička, jer je, objasnio je, Crna Gora mala zemlja, čiji BDP najviše zavisi od turizma i zato nam je, istakao je, odnos sa susedima veoma važan.

Foto: Printskrin Youtube/face tv

Dritan Abazović

Abazović je naglasio da je ovo "prva vlada koja predstavlja volju naroda", ne spominjući, pritom, ni rečju Srbe u Crnoj Gori čiji su ga glasovi zapravo doveli na vlast.

RADUNOVIĆ RASKRINKAO ABAZOVIĆA PRED SVIMA: Ti, Dritane, imaš nameru da budeš PREMIJER! Svojski si se potrudio da izbaciš Kneževića...

Abazović i volja naroda

- Ne zaboravite da smo volju naroda uspeli da ostvarimo većinski u neregularnim uslovima na izborima koje ste vi oragnizovali, u datomu koji ste vi odredili i uslovima koje ste vi postavili. Što govori o velikom brodolomu koji je vaša partija doživela i ovo je zadnji put da će ovaj broj poslanika vašeg poslaničkog kluba biti u ovom parlamentu - rekao je Abazović obraćajući se poslanicima DPS-a.

Kazao je da svako treba da slavi dan demokratije 30. avgust.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Đole

pre 3 godine

Nikad nećete shvatiti.... Šiptar ostaje šiptar kako god da okrenete.... Alo bre tog skota napolje iz fotelje.... Srbi dobri dok glasaju, a posle... Flaša za pranje dupeta...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija