• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.12.2020

16:48

SKUPŠTINA CRNE GORE IZGLASALA NOVU VLADU!

Balkan

SKUPŠTINA CRNE GORE IZGLASALA NOVU VLADU!

Podeli vest

Skupština Crne Gore izabrala je novu Vladu na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem. Za izbor nove Vlade glasao je 41 poslanik, protiv 28 i jedan je bio uzdržan

Vlada ima dvanaest ministarstava i jednog potpredsednika. Potpredsednik Vlade je jedina stranačka ličnost, lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Ministar unutrašnjih poslova je Sergej Sekulović, odbrane Olivera Injac, a spoljnih poslova Đorđe Radulović.

Resor finansija i socijalnog staranja vodiće Milojko Spajić, kapitalnih investicija Mladen Bojanić, a ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Foto: Printskrin Youtube/Skupština Crne Gore

Ministar pravde, manjinskih i ljudskih prava je Vladimir Leposavić, zdravlja Jelena Borovinić Bojović, a prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

Za ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma izabran je Ratko Mitrović, a javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Na čelu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Aleksandar Stijović.
Vlada je izabrana posle tri dana rasprave u parlamentu i tri meseca nakon održavanja izbora.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 3 godine

Posle tita tito posle mila krivokapic jer i milo i krivokapic su m a s o n i.

Djordje

pre 3 godine

Sretno vam bilo, ali imam uvjerenje da to nece dugo trajati. Previse gladnih vukova koji misle samo na vlastiti interes. Uz to narod nece prihvatiti prevaru. Prevarili ste srbe koji su pobijedili diktatora a sada oni oni koji su dobili izbore nisu u vladi. To nece ici.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija