• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/novosti

10.12.2020

08:37

DŽUDI NA UDARU JER JE "PROREKLA" TENKOVE U PODGORICI! Milovci počeli otvoreni progon diplomata, zapadni mentori konačno shvatili s kim imaju posla!

Balkan

DŽUDI NA UDARU JER JE "PROREKLA" TENKOVE U PODGORICI! Milovci počeli otvoreni progon diplomata, zapadni mentori konačno shvatili s kim imaju posla!

Podeli vest

"Kao što jedan ambasador ne sme da se meša u unutrašnje stvari domaćina, tako ni novinari ne smeju da ugrožavaju integritet diplomata garantovan Bečkom konvencijom"

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, ni kriva ni dužna, našla se u novom skandalu na državnoj televiziji, ovog puta priređenom od strane novinarke Tamare Nikčević, u emisiji "Teleskopija" u kojoj je gostovao Ljubomir Filipović, politički analitičar.

- Reč je o ženi, ambasadorki, koja je, doduše na jednoj privatnoj večeri, a mi novinari znamo mnoge stvari, imamo svoje izvore, kazala da je njena projekcija bila da će predsednik Đukanović izvesti tenkove na ulice nakon 30. avgusta - kazala je Tamara Nikčević.

- To ne da je neozbiljno, nego ne znam sa čim se to graniči. Da li je moguće da jedna tako velika zemlja pošalje u Crnu Goru takvu ambasadorku.

Ova izjava je samo nekoliko sati kasnije izazvala reakciju Ambasade SAD u Podgorici, ali i članova Saveta Javnog servisa, kao i neke bivše diplomate, njenog sagovornika u emisiji!

- Optužbe jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori - poručili su iz Ambasade. - Razočaravajuće je videti takav neprofesionalizam od strane javnog medijskog servisa koji ima mandat da informiše, a ne da obmanjuje javnost.

Profesor na Bostonskom univerzitetu i bivši ambasador Crne Gore pri NATO Vesko Garčević, ocenio je da ovaj napad na ambasadorku SAD, ili bilo kog drugog diplomate, na Javnom servisu neprihvatljiv.

- Kao što jedan ambasador ne sme da se meša u unutrašnje stvari domaćina, tako ni novinari ne smeju da ugrožavaju integritet diplomata garantovan Bečkom konvencijom - napisao je Garčević na "Tviteru".

Foto: printskrin Youtube

Ambasadorka Džudi Rajzling Rajnke
Opasan narativ

Učesnik u emisiji Ljubomir Filipović takođe je reagovao.

- Kako sam rekao više puta i tokom emisije, zato što sam imao zadovoljstvo da nekoliko puta razmenim mišljenja sa ambasadorkom Rajnke, siguran sam da ona nije mogla izgovoriti takve stvari o Crnoj Gori - napisao je Filipović na "Fejsbuku".

- Drugo, u jednom delu javnosti se primio narativ o tome da je Crna Gora ostavljena na cedilu, da smo kao i 1918. zaboravljeni i predati Srbiji od strane zapadnih saveznika. Osim što je ovo glupost, opasno je jer takav narativ tera jedan deo političkog spektra u izolacionalistički nacionalizam.

Ceo slučaj prokomentarisao je na svom tviter-nalogu i premijer Zdravko Krivokapić

- Po nalogu DPS, Javni servis je krenuo u progon diplomata - poručuo je premijer. - Javni servis što pre vratiti građanima koji ga i plaćaju.

Poništiti odluku o proterivanju

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević pozvao je šefa crnogorske diplomatije Đorđa Radulovića da poništi političku odluku o proterivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića iz Crne Gore.

- Umesto što za državne sekretare postavlja barjaktare DPS Srđe Darmanovića, pozivam Radulovića da već danas poništi političku odluku o proterivanju ambasadora Srbije. Ako ne zna kako, neka me pozove, ja ću im pokazati kako se to radi - poručio je Knežević.

To je zatražila i Socijalistička narodna partija Crne Gore.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 3 godine

Sta reci tragedija kriminalaca e moji CG libim se sto mi je poreklo iz CG . Vekovima smo bili ponosan narod ali od kako je dosao na vlast ovaj Milov rezim i onog momenta kad su izdali Srbe i Srpski narod moj otac i moja familija vise nikada nasa noga nije usla u CG.

cccc

pre 3 godine

Milo bi izveo tenkove na ulice da bi ih imao. Možda sada kada njemu i Markoviću prodaju automobije kupe 2 tenka.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija