• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.12.2020

20:32

SRAMOTA! MILO POBESNEO NAKON ŠTO JE RASKRINKAN! Đukanović BRUTALNO izvređao Joanikija!

Balkan

SRAMOTA! MILO POBESNEO NAKON ŠTO JE RASKRINKAN! Đukanović BRUTALNO izvređao Joanikija!

Podeli vest

Predednik Crne Gore Milo Ðukanović izjavio je da ga iznenađuje današnje reagovanje administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija na njegov nedavni intervju u kojem je govorio o razgovorima s mitropolitom Amfilohijem, ističući da Joanikije nije bio učesnik tih razgovora niti mu je bilo omogućeno da njima prisustvuje

- Prema tome, govori o nečemu što ne zna, i ne može znati, čemu nije bio dorastao ni tada, ni sada. Nedorastao ulozi koja ga je iznenada zapala, političkim i uličarskim rečnikom, nedostojnim za bilo koga, a kamoli za jednog vladiku - poručio je Ðukanović.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, on je još dodao da je sasvim jasno da je Joanikijevo oglašavanje, "iako smišljano nekoliko dana, besmisleno", osim ako za cilj nije imao, kako navodi Ðukanović, "još jači prodor na crnogorsku političku scenu, na kojoj se očigledno bolje oseća".

- Njegov rečnik i "verodostojnost" njegovih tvrdnji najbolje govori o njemu samom - dodao je Ðukanović.

Foto: Printskrin Youtube/Hram

Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije izjavio je ranije danas, reagujući na nedavni intervju predsednika Crne Gore, da je Ðukanović "pogrešno razumeo da je osnivanje Episkopskog saveta 2006. bio korak ka odvajanju Crkve u Crnoj Gori".

Joanikije je, kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske, naveo i da Ðukanović nije shvatio da je prva dužnost tog Saveta čuvanje jedinstva Srpske pravoslavne crkve.

Reagujući na izjavu Ðukanovića, da je sa pokojnim mitropolitom Amfilohijem odmah nakon referenduma o nezavisnosti 2006. razgovarao o tome da se Crkva u Crnoj Gori zove "pravoslavna", bez nacionalnog predznaka i da ta ideja na startu nije bila odbačena, Joanikije je naveo da je Amfilohije time što je predložio osnivanje Saveta značajno doprineo crkvenom jedinstvu.

Sa mitropolitom Amfilohijem se, kaže, moglo slobodno razgovarati na različite teme, ali o raskolu i odvajanju od svetosavskog trona nije.

- Nikad i ni u jednoj prilici - naveo je Joanikije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbo

pre 3 godine

Milo se očigledno vadi,kako neko može da se poziva na razgovor bez svedoka.Mislim da će narod da mu više zameri na tome nego na onom što je činio.Bruka izgleda za Mila kraja nema.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija