• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik Srbija

29.12.2020

16:01 >> 16:05

OGLASIO SE SRPSKI SVEŠTENIK IZ RAZRUŠENE PETRINJE! U gradu ima 250 srpskih porodica, evo šta je sa njima

Balkan

OGLASIO SE SRPSKI SVEŠTENIK IZ RAZRUŠENE PETRINJE! U gradu ima 250 srpskih porodica, evo šta je sa njima

Podeli vest

Sveštenik iz Petrinje Saša Umićević izjavio je da je zemljotres u Petrinji bio strašan i da ne zna šta se dešava sa Srbima u okolnim selima.

- Bilo je strašno, posebno ovaj poslednji udar. Sada se neprekidno čuju sirene, svuda su vatrogasci, kola hitne pomoći, ima dosta povređenih. Ne znam šta je sa Srbima u okolnim selima, veze su u prekidu, mi smo dobro, hvala Bogu. Prošli smo bez povreda, sinoć smo otišli iz parohijskog doma, pošto nije bio siguran za dalji boravak - izjavio je Umićević.

/POTRESAN VIDEO/ KRICI MAJKE POGINULE DEVOJČICE ODJEKUJU GRADOM! JEZIVA SCENA POSLE ZEMLJOTRESA U PETRINJI!

- Hvala Bogu da smo došli ovde, ne znam kako bi smo prošli da smo ostali u parohijskom domu, stručnjaci su juče utvrdili da nije za dalji boravak. Ovde smo kod nekih ljudi u stanu, evo jutros su nas obišli naš vladika Gerasim, Milorad Pupovac i stručnjaci, statičari iz Zagreba. Hvala Bogu, svi smo na vreme izašli iz kuće pored crkve, nekih desetak minuta pre ovog udara, taman sam stigao do ove kuće gde trenutno boravim, kad se dogodio najgori potres - kaže otac Saša.

Vidno je uzbuđen, jer ne zna šta je s njegovim parohijanima, a oko njega su kaže stravični prizori.

- Vidim da ima jako puno srušenih objekata, nažalost, ima i poginulih, odmah tu uz naš parohijski dom je dete poginulo, kuća se srušila na njega. Ne znam šta bih rekao, neka nam je Bog u pomoći - kaže on.

Protojerej Saša Umićević još kaže da u Petrinji ima 250 srpskih domova.

- Ne znam šta je sa crkvama, ne znam, jer ne mogu nigde maknuti odavde, non stop tlo podrhtava, bukvalno se oseti na svakih pola minuta. U okolini grada su sela u kojima živi srpsko stanovništvo. Nemam informacije o njima, jako je teško dobiti bilo koga, veze su u prekidu, a internet malo radi, malo ne radi. Sada je, posle ovog udara, sve nekako stalo, ne znamo šta nas čeka, seizmolozi misle da nije dobro - kaže otac Saša na kraju razgovora za Sputnjik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dmitar

pre 3 godine

Poštovani oče daće bog i sve će biti u redu jer Bog je hteo da ostanete živi i nepovređeni jer je sačekao da izađete na sigurno pa onda prodrmao tle ispod Vaših nogu ali Vi ste bili Već na sigurnom. Hvala ti Bože.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija