• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

15.01.2021

17:07

BOŠNJAČKI LOBISTI AGITUJU BAJDENOVU ADMINISTRACIJU! Kovačić upozorava: Ujedinjuju se snage koje smatraju da RS NE TREBA DA POSTOJI!

Balkan

BOŠNJAČKI LOBISTI AGITUJU BAJDENOVU ADMINISTRACIJU! Kovačić upozorava: Ujedinjuju se snage koje smatraju da RS NE TREBA DA POSTOJI!

Podeli vest

Očigledno je da je pred Republikom Srpskom novi talas pritisaka i da se nalazimo u periodu kad se ujedinjuju sve one snage koje smatraju da RS ne treba da postoji, kaže za Sputnjik Radovan Kovačević, savetnik Milorada Dodika za unutrašnja politička pitanja i portparol SNSD-a

Ovo je Kovačevićev odgovor na potencijalni plan Amerike na čelu sa Bajdenovom administracijom, o kome je profesor dr Srđa Trifković govorio u tekstu „Bajden vraća agendu devedesetih: Preče im ukidanje Srpske, nego nezavisno Kosovo“.

Republika Srpska je, napominje naš sagovornik, međunarodno potvrđena međunarodnim mirovnim sporazuma 1995. godine u Dejtonu.

Dakle, ustavna struktura BiH, samim tim i status RS, može se menjati isključivo dogovorom suverenih faktora u BiH — RS, Federacije i tri konstitutivna naroda, ili novim dogovorom na međunarodnom nivou, za šta smatra da ne postoji konsenzus, ističe on.

Foto: Printskrin/ATV

Radovan Kovačević

Kovačević podseća da je i u američkom Kongresu bilo reči o planu za ukidanje Srpske, ali napominje da su ljudi koji su o tome govorili kao o planu Bajdenove administracije bošnjački lobisti, koji su, kako kaže, na platnom spisku bošnjačkog političkog Sarajeva.

Ipak, verujemo da SAD neće imati Zapadni Balkan kao jedan od prioriteta u narednom periodu, pa ni BiH. Da li će se baviti pojačano BIH, sigurno hoće. Ali da će baš biti spremni da se vojno angažuju, za to ne postoji nikakav razlog“, uveren je naš sagovornik.

Kovačević takođe ističe da RS ni na koji način ne krši zakon niti Ustav BiH, već je naprotiv zaštitnik dejtonske mirovne strukture u BiH.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivica

pre 3 godine

KOMPENZACIJA ZA RS je Vojvodina, Mađari i Hrvati će imati specijalne i posebne veze sa Vojvodinom ,kao sada sebija sa RS. Uostalom , još je Vojvodina jedina Autonomna pokrajina, kao i Kosovo, koja po Ustavu bivše države iz 74 godine ,čiji je slijednik srbija a i po Badinterovoj komisiji iz devedesetih-Vojvodina ima pravo na otcjepljenje. Dok se srbi bakću sa RS, koja nikad neće biti država a iz to izgleda ka sklerotična glista, DOTLE VOJVODINA UZ POMOĆ ZAPADA, ide uSAMOSTALNU BUDUĆU EU DRŽAVU, sa znatno bogatim imovinskim statusom. Srbi ostaju na Beogradskom pašaluku. Sve zemlje u okruženju, podržat će Vojvođansku samostalnost. Šta ćeš, tko tuđe krade, ostaje i bez svoga nekadašnjeg teritorija a još kad tome dodaš zločine SPCa, DBa, genocid RSa - CIGANI SIGURNO LETE U NEBO. Zato se informirajte prvo o smeću ispred vlastitih vrata a druge države ostavite na miru.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija