• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

02.03.2021

13:56

KORONA GAZI CRNU GORU, Đukanović traži ZATVARANJE GRANICA I BRŽU VAKCINACIJU!

Balkan

KORONA GAZI CRNU GORU, Đukanović traži ZATVARANJE GRANICA I BRŽU VAKCINACIJU!

Podeli vest

Predsednik Milo Ðukanović traži zatvaranje granica Crne Gore i ubrzanu imunizaciju jer, kako kaže, zdravlje građana je u ozbiljnoj opasnosti


Ðukanović smatra da su brojke preminulih "stravične", kao i obolelih od korona virusa, što, kako ističe, iziskuje ažurno uvođenje i efikasnu primenu epidemioloških mera - zatvaranje granice za ulazak u državu bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva".


Poručio je da se u cilju zaštite građana Crna Gora mora izdići iznad podela. Podsetio je da je za nešto više od 11 meseci od posledica infekcije korona virusom u Crnoj Gori registrovano više od 1.000 preminulih građana.

"Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vest u prijateljskim zemljama širom sveta sa daleko većim brojem stanovnika, zbog čega sam šefovima država u ime građana Crne Gore i u svoje ime upućivao izraze saosećanja i solidarnosti, danas je naša tragična realnost“, poručio je crnogorski predsednik, preneo je portal RTCG.

Stravične brojke u svakodnevnom broju porasta obolelih i preminulih, kako kaže Ðukanović, ne smeju nikoga ostaviti ravnodušnim.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić


„Zdravlje naših građan je u ozbiljnoj opasnosti“, naveo je uz apel državnim istitucijama i građanima da se vrate aktivnostima i odgovornom ponašanju kakvo je bilo u prvom talasau pandemije.

„Više nego ikada potrebni su nam sistemski pristup, timsko delovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost u obavljanju svih poslova. U tom cilju neophodni su ažurno uvođenje i energična primena mera, efikasna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru, bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva", poručio je.

Da bi, kaže, u tome uspeli "moramo se uzdići iznad svih podela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo“.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija