• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Klix.ba/Informer/RS.ba

03.03.2021

22:24

(FOTO/VIDEO) OPSADNO STANJE U SARAJEVU ZBOG ELEZA, SPECIJALCI I BLINDIRANA VOZILA na trasi od aerodroma do Suda BIH! Elez napao snimatelje, policija na nogama i zbog Ždrala!

Balkan

(FOTO/VIDEO) OPSADNO STANJE U SARAJEVU ZBOG ELEZA, SPECIJALCI I BLINDIRANA VOZILA na trasi od aerodroma do Suda BIH! Elez napao snimatelje, policija na nogama i zbog Ždrala!

Podeli vest

Darko Elez koji je u decembru prošle godine uhapšen u Srbiji zbog izvršenja niza krivičnih djela organizovanog kriminala, izručen je Bosni i Hercegovini gde će se protiv njega voditi krivični postupak i suđenje. Tokom izručenja na aerodromu, ali i duž cele rute bile su jake policijske snage, među kojima je bio veliki broj specijalaca, a Elez je nosi pancir i zaštitni šlem...

Izručenje Eleza realizovano je na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, a let je kasnio dva sata jer mu je prije polaska iz Srbije pozlilo pa je uz medicinsku pratnju helikopterom stigao u glavni grad BiH.

Na aerodromu je uhapšen i prebačen u Sud BiH gdje će biti zadržan 24 sata.

Na jednom od snimaka sprovođenja Darka Eleza, čuje se kako on dobacuje snimateljima koji su bili tu na Aerodromu "Šta je, šta snimate".

Kako nam je danas ranije kazao njegov advokat Duško Tomić, Elezu će sutra biti određen jednomesečni pritvor po zahtevu Tužilaštva BiH.

- Dogovorio sam sa postupajućem tužiocem Dubravkom Čamparom kako da određene stvari ubrzamo jer se njemu ne može suditi za akciju 'Lutku' jer ga izručuju za dela nakon potpisivanja sporazuma BiH i Srbije, a to je nekoliko godina nakon toga. Njemu se može suditi samo za dva ubistva za šta ga tereti i sumnjiči MUP RS-a koji je predmet ustupio Tužilaštvu BiH - kazao je Tomić.

OTKRIVENA ULOGA STARLETA U KLANU VELJE NEVOLJE! Snimljene kako dolaze u "štek bunker" na stadionu, SUMNJA SE DA SU IMALE JEDNU POSEBNU ULOGU POVEZANU SA LIKVIDACIJAMA

On je istakao i da će Elez najverovatnije biti u državnom zatvoru u Vojkovićima.

- S obzirom na to da se tamo nalazi Đorđe Ždrale, njegov ljuti protivnik kazao sam da je opasno da na jednom takvom mestu budu takve dve osobe. Garantovano mi je da bi se, ukoliko budemo insistirali, Đorđe Ždrale mogao vratiti u zatvor u Foči na specijalni odjel ili da neki drugi modalitet provedemo vezano za zadržavanje njih dvojice na istom mestu. Sutra će Elezu Sud odrediti pritvor na 30 dana, a onda ćemo vidjeti kakve je dokaze MUP RS-a proslijedio Tužilaštvu BiH i na osnovu toga ćemo se odrediti kako dalje - naglasio je Tomić.

Inače su danas tokom izručenja na aerodromu, ali i duž cele rute bile uspostavljene jake policijske snage, među kojima je bio veliki broj specijalaca.

Podsetimo, odluku o izručenju donelo je Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu i potvrdio ministar pravde Srbije.

Inače, Elez ima državljanstva BiH i Srbije i uhapšen je 21. decembra prošle godine u Beogradu po međunarodnoj poternici Interpola Sarajevo. Tereti se za dva ubistva i nekoliko pokušaja ubistava na području RS i Federacije BiH.

HRVATI ĆE TEK SAD POLUDETI, SRPSKA I SRBIJA ĆE POMOĆI SNIMANJE ZAFRANOVIĆEVOG I DIKLIĆEVOG FILMA "DECA KOZARE"!

Tužilaštvo BiH je nakon hapšenja Eleza u Beogradu tražilo njegovo izručenje na osnovu potvrđene optužnice u predmetu poznatom kao "Lutka", kao i radi istrage koju zajedno provodi s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i sa partnerskim institucijama regiona.

Ta istraga se odnosi na teška krivična dela počinjena na području BiH, među kojima su ubistva počinjena metodama mafijaških likvidacija 2018. i 2019. godine, zatim planiranja i pokušaja ubistava na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te iznuda, zastrašivanja i drugih krivičnih djela na štetu oštećenih osoba sa područja Bosne i Hercegovine.

Osim toga, Sud je odbio žalbu Elezovog advokata i potvrdio rešenje Višeg suda u Beogradu iz januara kojim je utvrđeno da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje zbog niza teških krivičnih dela organizovanog kriminala izvršenih 2015., 2017., 2018. i 2019. godine.

NEMCIMA I EU SU VEZANE RUKE, NE MOGU PROTIV SRBIJE JER ZAVISE OD RUSIJE! To nije pitanje emocija, već ekonomije, a MOSKVA NEĆE NI DA ČUJE ZA LAŽNU DRŽAVU!

Elez se nalazio u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, gde živi i radi duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i Bosne i Hercegovine trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija