• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2021

14:43

DODIK U LAKTAŠIMA O VAKCINAMA: Srpska uradila dovoljno, a FBiH ništa!

Balkan

DODIK U LAKTAŠIMA O VAKCINAMA: Srpska uradila dovoljno, a FBiH ništa!

Podeli vest

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Laktašima da se već sada može smatrati da je Srpska dovoljno učinila da nabavi vakcine protiv virusa korona za imunizaciju koja je u toku, dok u FBiH nisu ništa uradili

Dodik je istakao da je opšta histerija u Sarajevu zašto nisu nabavljene vakcine i da optužuju zajednički nivo vlasti da je odgovoran za to, ali da nikakve odgovornosti Srpske tu nema.

- Njima je sada ponižavajuće što mnogi Bošnjaci idu u Srbiju i tamo se vakcinišu i sada pokušavaju da krive zajednički nivo koji nema ništa s tim. Već sada se može smatrati da je Srpska dovoljno učinila i nabavila dovoljno vakcina - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, posle završetka vakcinisanja u zdravstvenom sektoru u Srpskoj, sada se vakcinišu građani stariji od 65 bez zastoja, ove sedmice treba da dođe još 30-40 hiljada vakcina iz Rusije i 80.000 iz Kine, a ima i iz programa Kovaks.

- Mi smo zahvalni Srbiji zato što prima naše građane. Ne smatramo da je to tako bolno kao što ovi u Sarajevu to predstavljaju. Stvarno su nesposobni. Stvarno ne znaju ništa. Nisu mogli nikakve vakcine da nabave. Nisu hteli rusku vakcinu iz ideoloških razloga, a Fajzer ih je prevario jer velike zemlje Evrope prikupljaju sebi vakcine - naveo je Dodik.

Dodik je istakao da su u FBiH, kada su odlučili da idu u nabavku vakcina prema Rusiji, izabrali neku kompaniju koja je njima obećala da će im rešiti 500.000 vakcina za 24 časa, ali, naveo je on, da to može tako i Srpska bi tako potpisala.

- Kad su videli da to ne može tako, sad u Sarajevu krive Milorada Dodika što oni nisu dobili ugovor. Zamislite kakva je to podvala? Oni su bolesni tamo. Njima ne trebaju vakcine protiv korone nego neke druge vakcine da poboljšaju mentalni kapacitet i da počnu razmišati onako kako je dobro za sve, a ne da samo sebe pravdaju - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da i stalni napadi "špekulanta Senada Hadžifejzovića" predstavljaju njihovu političku borbu.

- Mi u tome nismo. Mi smo zahvalni Srbiji i mi smo sebe sposobili da možemo da imamo već značajan deo stanovništva vakcinisan. I danas se vakciniše u Srpskoj. I danas se obezbeđuju vakcine i ima ih dovoljno za strukture koje smo predvideli da vakcinišemo u Srpskoj, a oni nemaju u FBiH ništa - rekao je Dodik, prenela je Srna.

Prema njegovim rečima, ovo što su u FBiH dobili iz Srbije i Turske - oni moraju da dele između hrvatske i bošnjačke zajednice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija