• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.03.2021

10:27

SAMO ŽELIM DA OVO PRESTANE! Pupovac progovorio o sukobu i uvredama Milanovića!

Balkan

SAMO ŽELIM DA OVO PRESTANE! Pupovac progovorio o sukobu i uvredama Milanovića!

Podeli vest

Hrvatska javnost se danima već suočava sa verblnim napadima između Zorana Milanovića s jedne i premijera Andreja Plenkovića, HDZ-a i poslanika i lidera SDS S, članiice vladajuće koalicije, Milorada Pupovca s druge strane

Sukob je počeo predlogom Mlanovića da profesorka Zlata Ðurđević bude predsednicaa rhovnog suda Hrvatske, čemu su se usprotivili Plenković, HDZ i Pupovac, zbog, kako kažu, nepoštovanje procedure javnog poziva. Ðurđević se, naime, nije prijavila na javni poziv za tu poziciju. Prethodni javni poziv je poništen i raspisan je novi.

Stvari su ipak izašle iz okvira rasprave o samoj kandidatkinji Milanovića, pale su teške reči sa obeju strana bez izgleda da će ova polemika skorije prestati.

Jer, upravo sinoć Milanović je ponovo veoma zamerio Pupovcu zbog toga što je o tome govorio za Radiosarajevo, pa očekuje, kaže, da će sada preći i na druge medije u regionu, a pomenuo je i beogradske.

Predednik je na svom fejsbuku, između ostalog, Pupovca nazvao Plenkovićevim "žetončićem", kom je, kako kaže, "cena" pala u Hrvatskoj pa je podiže u stranim medijima.

Prethodno Milanović je optužio Pupovca da je javno objavio njihovu prepisku, ali cenzurisanu, što je Pupovac negirao.

Tvdi da prepiska sa Milanovićem nije cenzurisana, već da je obja vio one poruke koje je smatrao.

Foto: AP PHOTO

Zoran Milanović

"Možemo pokazati i druge poruke koje je slao, recimo, profesoru Joviću", rekao je Pupovac gostujući jutos u radio emisiji "U mreži prvog".



Objasnio je da je predlažiću profesorku Ðurđević, Milanović prekršio proceduri i da je, kako je rekao, možda moglo da se sve završi na njegov način, ali da predsednik polazi "od pretpostavke da je svako ko slobodno glasa i glasa protiv njegovog stava lopov.

"Ali ja znam zašto sam to napravio, i da je imao strpljenja da razgovara sa svim akterima u procesu, možda je moglo biti kako je on predložio, ali njemu je bilo do hajke, do kavge, a ne do rešenja", naveo je Pupovac.

Smatra da se treba vratiti razgovoru.

"Ne želi samo on reformu pravosuđa, svi znamo u kojem je stanju i čije je nasleđe, kojih politika i ljudi", kazao je Pupovac i ponovio da su njegovi motivi isključivo vezani s poštovanjem procedure.

Smatra da se, kako kaže, "ne može niko ponašati tako da nema nikog između njega i naroda".

"Znamo gde to vodi. On može predložiti najbolje ljude, ali ne ovako", rekao je Pupovac.

Rekao je da mu Milanović više ne šalje poruke i samo želi da "sve ovo prestane, ocenjujući da je u pitanju "vulgarnost i trampizam".

Pritom, dodao je, ne očekuje izvinjenje Milanovića.

"Ne očekujem izvinjenje i ne treba mi. Ja sam predugo u politici da bih tražio izvinjenjeu. Ja samo tražim da ovo prestane, ovo je vulgarnost i trampizam. Vulgarizam se ne može rešiti, može samo razoriti ono malo institucija koje imamo...", naveo je, između ostalog Pupovac.

Dodao je da poštuje Milanovića i da mu je, kako je kazao, pomogao da postane predsednik, a da nakon toga doživljava ponižavanja i poruke od "najcrnjih fašista u Hrvatskoj koji bi me likvidirali, a koji su sad s njim".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ime

pre 3 godine

Naravno da želi da prestane, kad ga je ovaj najstrašnije isprozivao za stanove i imanja ljudi koje navodno zastupa. Ako želite da prodate imanje svojih predaka u Hrvatskoj samo se javite gospodinu Pupovcu i on će za minimalnu naknadu naći nekog kriminalca kojem će ga prodati za 10% realne vrijednosti, takođe uz minimalnu naknadu?

nemanjicbgd

pre 3 godine

Tako ti i treba. I, tebi i onon "Srbinu", ministru, koji je isao u Knin na proslavu. Tako prolaze poltroni.

nedeljko

pre 3 godine

Najveće zlo Srpskog naroda u Hrvatskoj je Pupovac.Godinama na funkciji a nije ni prstom makao kad su Srbi u pitanju.Setimo se samo onih tablica razbijenih u Vukovaro.On je privatni,hdz-ov Srbin ili kvazisrbin iz Hrvatske.Što pre ode svim Srbima biće bolje.On je zlo koje se sebe radi pojavilo,uvek u Saboru zbog penzije i ništa ga osim toga ne zanima.Zloooooooooo.Nedeljko Gelić iz N.Sada

Luka

pre 3 godine

Stavite se vi na mesto Pupovca i radite i živite u neprijateljskom okruženju.Sve ove pogrdne reći upućene Pupovcu su adresirane Srbima Pupovac je samo izgovor i paravan da mogu preko njegova imena izbljuvati svu mržnju prema svemu srpskom.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija