• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

17.04.2021

18:52

OVOM PSOVKOM JE HRVATSKI PREDSEDNIK PROKOMENTARISAO NON - PEJPER! Bilo kakvo miroljubivo razilaženje - Hrvatska do Drine, Beograd do Une – to ne dolazi u obzir. I u tom smislu taj papir je...

Balkan

OVOM PSOVKOM JE HRVATSKI PREDSEDNIK PROKOMENTARISAO NON - PEJPER! Bilo kakvo miroljubivo razilaženje - Hrvatska do Drine, Beograd do Une – to ne dolazi u obzir. I u tom smislu taj papir je...

Podeli vest

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je priča o mirnom razlazu u Bosni i Hercegovini toliko neozbiljna, ali istovremeno i opasna da je ne treba stavljati čak ni na non-pejper, ma od koga god dolazila

Za eventualnu povezanost Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića sa tom idejom, Milanović kaže da to prevazilazi maštu čak i scenarista beogradskih krimi serija.

- Bilo kakvo miroljubivo razilaženje - Hrvatska do Drine, Beograd do Une – to ne dolazi u obzir. I u tom smislu taj papir je big š*t - rekao je Milanović u svom maniru.
On kaže da se nada da nezvanični diplomatski dokument nije došao iz Ljubljane, jer - objektivno, ja njih dosta poštujem i mislim da nisu baš tako zalupani - rekao je Milanović.

Milanović - nema govora o razlazu BIH

- Što se mene tiče, nema govora o razlazu BiH. Ono o čemu ima govora je davanje temeljnih ustavnih prava iz Dejtona koja hrvatskom narodu pripadaju, a koja su im uskraćena, pa čak i ukradena - poručio je Milanović, prenela je Hina.

Foto: printscreen seismo.co.me

Milanović je konstatovao da od razlaza u BiH neće biti ništa i dodao da se to neće dopasti predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, ali da veruje da je i on toga svestan.

Hrvatski predsednik takođe ne veruje da bi, kako je kazao, predsednik Srbije Aleksandar Vučić stajao iza ideje ujedinjenja Kosova i Albanije.

- Dakle, prvo priznanja Kosova, što je već puno, i onda još ujedinjenje Kosova i Albanije - rekao je Milanović.
Komentarišući pisanje pojedinih medija da ta ideja dolazi iz Beograda, Milanović kaže da tek ta -  kombinatorika nadilazi maštu i scenarista najboljih beogradskih kriminalističkih serija, kao što su Tajkun, Močvara, Besa i slične. Pogledajte - preporučio je Milanović.

Foto: Reuters

Janez Janša

On za Janšu kaže da - zna biti vrlo 'anfan teribl' i nešto drugo uz to - izjavio je predsednik Milanović.

- Taj Janša je ustvari prema Hrvatskoj bio, neću reći blagonaklon, ali videlo se da iza njega stoji neka podrška koja je kontinuirana u slovenačkoj politici i upravo zato me katkad znao da iznenadi nekim svojim konstruktivnim stavovima, bez obzira na to što zna da priča dosta toga - rekao je Milanović, prenosi Tanjug.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija