• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Pobjeda

21.04.2021

09:58

U TOKU POTRAGA ZA ZVICEROM! Vođa kavačkog klana nestao bez traga iz Crne Gore, sumnjiči se za ubistvo Šakovića!

Balkan

U TOKU POTRAGA ZA ZVICEROM! Vođa kavačkog klana nestao bez traga iz Crne Gore, sumnjiči se za ubistvo Šakovića!

Podeli vest

Crnogorski istražitelji su zajedno sa kolegama iz evropskih zemalja došli do operativnih saznanja da su likvidaciju Podgoričanina Milića Minje Šakovića naručili i finansirali navodni vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov blizak saradnik Milan Vujotić

U toku je opsežna potraga za lociranjem mesta gde se krije Radoje Zvicer. Likvidacija Šakovića sprečena je u martu, kad su inspektori uspeli da identifikuju osumnjičene pripadnike te kriminalne organizacije i uhvate ih pre nego što su pokušali likvidaciju.

Prema nezvaničnim informacijama iz izvora bliskih vlasti, holandske vlasti obavestile su crnogorske kolege da se priprema težak zločin i tako inicirale akciju kojom je spašen Šaković.

Više operativaca iz nekoliko zemalja bezbednosnih službi bilo je uključeno u razotkrivanje delovanja distribucije kokaina na prostoru skandinavskih zemalja. Prateći rute ovih kriminalnih grupa došli su do kavčana i detaljnog plana likvidacije Šakovića. O tome su obavestili crnogorske istražitelje, dostavili saznanja o sumnjivim licima i uputili ih da isprate i provere dokaznu građu sa kojom su raspolagali.

Izvori bliski istrazi navode da su u ovoj velikoj akciji učestvovale kriminalistička policija Holandije, službe bezbednosti Belgije, nacionalna kriminalistička policija Velike Britanije i crnogorski Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala.

Inspektori su nesumnjivo utvrdili da iza pripremanja ubistva Šakovića stoji više osoba, a kao članove su uhapsili srpske državljane Jovana Trkulju (35) iz Obrenovca i Nikolu Mirića (35) iz Beograda i državljane Crne Gore Aleksandra Veljovića (30), Jovana Miranovića (41) i Sašu Stanišića.

Članovi grupe su prema nalogu vođe kavačkog klana i njegovog saradnika bili spremni da iz obližnjeg stana iz snajpera ubiju Šakovića kad izađe u dvorište svoje kuće u Zagoriču, a nakon toga pobegnu manjim automobilom i zapale ga na periferiji grada.

Foto: MUP

Radoje Zvicer

Istražitelji su pronašli snajpersku vojnu pušku, optički nišan visoke rezolucije i municiju u specijalno napravljenom bunkeru ispod patosnica kombi vozila koje je imalo ključnu ulogu u izvršenju ovog zločina. Na periferiji je trebalo da ih čeka motor kojim su nameravali da pobegnu do kombija. U kombi su planirali da ubace motor i tako prikriju tragove.

Holandske vlasti raspolagale su saznanjima da je nekoliko bezbednosno interesantnih osoba iz Srbije ušlo u Crnu Goru. Zahvaljujući saznanjima tamošnje policije, inspektori su otkrili štek stanove koje su koristili osumnjičeni, zaplenili automobile koje su koristili u pripremanju zločina, motor kojim su ubice nameravale da pobegnu, oružje, municiju, kriptovane telefone, falsifikovana dokumenta, novac i benzin kojim su planirali da unište dokaze.

Svi članovi grupe koji su planirali ubistvo Šakovića poznati su domaćim i srpskim istražiteljima i bliski su kavačkom klanu. Šaković je inače poznat kao višestruki povratnik, a sa bratom Markom osuđen je zbog ubistva Podgoričanina Miroja Baošića 2005. godine. Pominjan je u okviru istrage ubistva vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića  zvanog Sale Mutavi, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nikada ga nije zvanično teretilo za taj zločin.

Kuća u kojoj živi u Zagoriču ima visoke bedeme. Oko kuće postavljene su nadzorne kamere, a Šakovića čuva i privatno obezbjeđenje.

Podsetimo, sinoć je uhapšen jedan od vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih dela za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)
Društvo

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)

Nakon što su pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara, nastao je muk i tišina.

27.03.2024

22:40

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija