• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2021

15:50

KORONA EKSPLOZIJA U REGIONU! Hrvatska beleži 4 PUTA VIŠE ZARAŽENIH nego juče!

Balkan

KORONA EKSPLOZIJA U REGIONU! Hrvatska beleži 4 PUTA VIŠE ZARAŽENIH nego juče!

Podeli vest

Broj novozaraženih korona virusom je prema poslednjem preseku u delu zemalja regiona višestruko povećan u odnosu na prethodni, dok je broj hospitalizovanih i umrlih standardno visok, na nivou prethodnih dana

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je prijavljeno 1.797 novozaraženih, što je četiri puta više u odnosu na juče kada ih je bilo samo 410. Testirano je 9.890 uzoraka, a broj aktivnih slučajeva je danas 13.330. Prijavljena su 52 smrtna slučaja, što je na nivou jučerašnjeg preseka.

Slovenija je testirala 3.653 uzoraka, od kojih je 807 ili 22,1 odsto pozitivno na korona virus. Sedmični prosek novozaraženih je 694. Prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva.

U BiH, Federaciji BiH, Republici Srpskoj i Brčko distriktu, danas je registrovana 761 novozaražena osoba, što je značajno više u odnosu na prethodni presek kada je registrovano samo 180. Prijavljena su 62 smrtna slučaja, tri manje u odnosu na juče.

Bosna i Hercegovina

Samo u Federaciji BiH su registrovane 472 osobe pozitivne na korona virus od 2.466 testiranih uzoraka. Prreminule su 43 osobe. Republika Srpska je testirala 735 uzoraka, od kojih je 227 pozitivno na korona virus. Preminulo je još 17 osoba.

U Brčko distriktu su registrovane još 62 osobe pozitivne na korona virus, a obrađena su 224 testa. Preminule su dve osobe.

Crna Gora

Prema poslednjem preseku u Crnoj Gori je pet osoba preminulo, a 151 novozaražena korona virusom. Testirano je 1.246 uzorka. Broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori je 2.481.

Severna Makedonija

Prema jučerašnjem preseku u Severnoj Makedoniji je registrovano 86 novih slučajeva korona virusa, od 808 testiranih uzoraka i 37 smrtnih slučajeva. Broj aktivnih slučajeva korone je 16.049.

U Mađarskoj i dalje veliki broj smrtnih slučajeva - 183, registrovano je 1.253 nova slučaja zaraze, što je broj aktivnih slučajeva povećalo na 254.103.

Bugarska je testirala 14.023 uzorka, od kojih je 1.759 novozaraženih ili 12,5 odsto. Prijavjeno je 194 smrtnih slučajeva.

U Rumuniji je registrovano 2.019 novih slučajeva zaraze od preko 32.200 testiranih uzoraka različitim metodama. Prijavljena su 172 smrtna slučaja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!
Društvo

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!

Vladimir Lučić: Kada do kraja godine startujemo u SAD, bićemo jedan od većih svetskih operatora u smislu teritorije koju pokrivamo i na vrlo realnom smo putu da srpski Telekom postane velika i uspešna globalna kompanija

16.04.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija